İstanbul’a deniz yolunda yeniden rekabet… BUDO Eminönü’ne gidince İDO Beşiktaş’tan Burgaz seferi başlattı

İDO KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ HANDE ERGÜNLÜ
İDO KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ HANDE ERGÜNLÜ

Kim ne derse desin… Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı 10 yıldır Mudanya ve Burgaz oldu. Önce İDO’nun Burgaz-Yenikapı hızlı feribot seferleri başladı, buna Burgaz-Kabataş deniz otobüsü hattı eklendi.
Sonra…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İDO’yu özelleştirmesi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki deniz otobüsü çalıştırma isteğini yeniden canlandırdı. Böylece BUDO adıyla başlayan Mudanya-Kabataş seferleri İstanbul ulaşımına rekabet getirdi.
Ne var ki…
Bu rekabeti sürdüremeyeceğini açıklayan İDO, 17 Aralık 2013’te deniz otobüsü seferlerini durdurduğunu açıkladı ve Burgaz-Kabataş hattını BUDO’ya bırakıp çekildi.
Gerçi…
Kabataş’tan çekildi, ama Burgaz-Yenikapı-Kadıköy hattını açtı. Böylece Bursa’dan Anadolu Yakası’na hat oluştu.
Gördüğümüz kadarıyla…
Alternatifli İstanbul yolculuğu, büyük ilgi görüyor. Hem BUDO, hem İDO deniz otobüsleri yüksek doluluk oranıyla çalışıyorlar.
Ne var ki…
Kabataş’ta BUDO iskelesinin olduğu yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Martı Projesi adıyla çalışma başlatılıyor. Bu nedenle de BUDO iskelesi Eminönü’ne aktarıldı.
Başlangıçta İDO’nun da terminalini Eminönü’ne taşıması bekleniyordu, ama anketlerde yolcular Beşiktaş İskelesi’ni istediler.
Bunun üzerine…
İDO iskele olarak Beşiktaş’ı kullanmaya karar verirken bir de denizde rekabete yeniden döndüğünü gösteren sürpriz yaptı.
Gazetelerde yayınlanan sürprize göre İDO son 3 yıldır sürdürdüğü Kadıköy-Yenikapı-Bursa hattını; BUDO’nun Eminönü’ne gitmesinden sonra Beşiktaş’a uzatma kararı aldı.
Sürprizi…
İDO’nun yeni Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ergünlü ile konuştuk. Seferlerin yaz döneminde günde karşılıklı 8 sefer olarak planlandığını ve yarın yani 28 Temmuz’da başlayacağını söyledi.
Programa göre…
Bursa-Beşiktaş direkt seferi olmayacak. Fakat, Burgaz’dan günde 2 sefer Kadıköy’de biterken 6 sefer Beşiktaş’a ulaşacak. Karşılığında 2 sefer Kadıköy’den başlarken, Beşiktaş’tan çıkan 6 sefer de Yenikapı-Kadıköy üzerinden Burgaz’a gelecek.
Burgaz-Beşiktaş yolculuğu 2 saat 20 dakika sürecek.