Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda toplanan Mustafakemalpaşa’nın farkı: Sivil inisiyatif

4 MUSTAFAKEMALPAŞA SİVİL İNİSİYATİFİ ADNAN MENDERES MEYDANICuma gecesi, darbe girişimi ortaya çıktıktan sonra bir dizi telefon görüşmesi yaptık. Özellikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa ve meydanlara çıkma çağrısından sonra başlayan hareketlilik dikkat çekiciydi.
İlk gece…
“Arkadaşlar toplanıyor, bu darbeyi yaptırmayacağız” diyen AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal kararlıydı. Cuma gecesi ilk görüşmemizden sonra cumartesi gecesi bir kez daha görüştüğümüz AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise heyecan dozu yüksek bir sesle “2 gecedir İnegöl’de 60 bin kişiyle meydana toplanıp demokrasiye sahip çıkıyoruz” diyordu.
Aynı heyecanı…
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da sergiledi. Üstelik Kurtulan farklı bir adım daha attı.
İlçedeki tüm siyasi partilerin ilçe başkanları başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları, Esnaf Kefalet, Ziraat Odası gibi tüm kuruluşları işin içine katarak sivil inisiyatif kurdu.
Böylece…
Adnan Menderes Demokrasi Meydanı cuma gecesinden beri demokrasiye sahip çıkma coşkusuyla doluyor. Dün konuştuğumuzda Sadi Başkan’ı ilçesinin gösterdiği tepkiden mutluydu ve “Adı üstünde, Demokrasi Meydanımız adına uygun şekilde demokrasiye sahip çıkıyor” dedi.