Yerel seçime 2.5 yıl kala CHP İl Başkanı Şadi Özdemir hedefi koydu: 8 belediye başarısızlık sayılır!

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR

Milletvekilliği genel seçimiyle ilgili beklenmedik gelişmeler olabiliyor, ama yerel seçimler bugüne kadar zamanı dışında yapılmadı.
O bakımdan…
Yeni yerel seçime yaklaşık 2.5 var. Fakat bu da uzun süre değil elbette. Hatta, görevde olanlar için göz açıp kapayıncaya kadar geçecek kısalıkta olduğu bile söylenebilir.
Nitekim…
Siyasi partilerde, özellikle de muhalefet konumundaki partilerde belediye hazırlıkları başladı. Hedefini şimdiden koyan ve açık açık söyleyenlerin başında da CHP İl Başkanı Şadi Özdemir geliyor.
Dedi ki:
“Sizinle daha önce yaptığımız bir söyleşide, CHP olarak hedefimizin 9 ilçe belediyesi ve Büyükşehir’i kazanmak olduğunu söylemiştim. Bu düşüncem değişmedi.”
Bir de iddia ortaya koydu:
“İddialı bir seçim yaşayacağız. Şimdiden şunu da söylüyorum, 8 belediye kazanırsak CHP olarak kendimizi başarısız sayarım.”
Açıkça söylemek gerekirse…
Halen Nilüfer ve Mudanya dışında belediye başkanlığı olmayan CHP için Mart 2019’daki yerel seçimlere şimdiden hedef koymak güzel, ama 8 belediye başkanlığını başarısızlık saymak da çok büyük bir iddia.
Bunu anımsattığımızda, Özdemir şunu söyledi:
“Partide oluşturduğumuz çalışma masaları var. Bu masalara yoğun bir ilgi oluştu. Partililerimizin çalışma arzusu bile büyük bir değişimin habercisi.”
Şu bilgiyi de verdi:
“29 ana çalışma masası oluşturmuştuk, bunların 20’si tamamlandı ve çalışmalara bile başladı.”
Örnek verdi:
“Bursa’da köyden mahalleye dönüşen 659 muhtarlık var. Masalarımızdan biri bu muhtarlara yönelik rapor hazırladı. Sorunları, yaşananları ve neler yapılması gerektiğini anlatan raporu muhtarlara göndermeye başlıyoruz.”
Ardından…
“Bir yandan toplumsal konulara yönelirken, diğer yandan Bursa’nın değerleri üzerine projeler hazırlıyoruz” dedi ve ekledi:
“Özellikle tarımsal değerlerimizin değerini bulması için bir çalışmamız var. Örneğin Bursa’ya özgü olan kara incir, kara üzüm gibi ürünler için çalıştaylar yapacağız.”
Sıradaki çalışmaları da söyledi:
“Eğitim masamız da eğitimin sorunları ve çözüm önerileri üzerine çalışıyor. Kısacası, hedefimizi belirledik ve topyekûn seçime hazırlanıyoruz.”