Projesi olanlara çağrı var… Bursa cantığı ve Bağdat Hurma tatlısı için lezzet kredisi hazır

TKDK İL KOORDİNATÖRÜ ÖMER BERKSUN
TKDK İL KOORDİNATÖRÜ ÖMER BERKSUN

Geçenlerde… Kısa adı TKDK olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun’la sohbet ederken çarpıcı bir noktaya değindi.
Malum…
TKDK tarımsal projelere yarı yarıya hibe destek kredisi sağlayan bir kurum.
Bunu da…
Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında yatırımcılara sağlarken tek koşulu var:
Girişimcilerin projeleriyle başvurmaları gerekiyor.
İşte…
TKDK İletişim Sorumlusu Muhammed Akbayrak’la birlikte yaptıkları ziyaret sırasında İl Koordinatörü Berksun bunları anlattıktan sonra, kırsalda tarımsal projeler yanında kırsal turizmi için sağladıkları destekleri anımsatıp şunu söyledi:
“Tarımsal projeler yanında yöresel lezzetler için de aynı koşullarda kredi desteği sağlıyoruz. Yani projenin yarısını hibe kredi olarak veriyoruz.”
Sonra da…
Tarımsal ürünleri de kapsayan tanıtım projeleri için şu bilgileri verdi:
“Bursa’nın  kestane şekeri proje konumuz. Aynı şekilde Mustafakemalpaşa Tatlısı, zeytin ve zeytinyağının hem üretim, hem tanıtımı için destek kredisi sağlıyoruz.”
Ardından…
“Bursa tarımsal ürün kapsamındaki bu tatları yanında yöresel lezzetleri de  var” dedi ve ekledi:
“Örneğin cantık Bursa’ya özgü bir yöresel lezzet. Yine Bağdat Hurması adıyla bilinen tatlı da yalnızca Bursa’ya ait bir ürün. Bu ürünler de hibe destek projesi kapsamında.”
Şu çağrıyı yaptı:
“Bursa’nın damak tadı olan tüm ürünler gibi, cantık ve Bağdat Hurma Tatlısı için projesi olan yatırımcıları da TKDK’ya bekliyoruz.”