Hey gidi günler… 23 yıl öncesinden bir açılış töreni fotoğrafı ve canlanan anılar!

HEYKEL ALTGEÇİT AÇILIŞI, SÜLEYMAN DEMİREL, CAVİT ÇAĞLAR, İDRİS SEVİNÇ, TEOMAN ÖZALP, AEY,Fotoğrafı… Olay Medya’nın kurucusu ve sahibi Cavit Çağlar büyüğümüz gönderdi. Altına da yazmış:
“Fotoğrafı büyüt, 23 yıl önceki halini gör.”
Önce…
Fotoğrafın bütününe baktık ve gözümüzde anılar canlandı. Çünkü, 23 yıl önce Atatürk Caddesi’nde, Heykel olarak adlandırdığımız Cumhuriyet Meydanı’nın altına yapılan büyük altgeçidin açılış töreni sırasında çekilmiş.
Dönemin Başbakanı olarak rahmetli Süleyman Demirel açılış kurdelesini kesmeden önce dua ediyor. Duayı da, dönemin Bursa Müftüsü Zeki Karakaya yaptırıyor.
Demirel’in hemen yanında o dönemin iki numaralı ismi olan Devlet Bakanı Cavit Çağlar yer alıyor. Aralarında, altgeçidi Bursa’ya kazandıran dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak rahmetli Teoman Özalp var.
Diğer yanda…
DYP İl Başkanı İdris Sevinç ile Osmangazi İlçe Başkanı İlhan Parseker dikkat çekiyorlar. Bir başka köşedeyse, rahmetli Erdoğan Ağırbaşlı yanındaki Hayrettin Gümüş’ün kulağına bir şeyler söylüyor.
Fotoğrafı büyütüp baktık. Biz de en sağda polisin yanındayız. Gözümüzde önce gençliğimiz canlandı. Kilo sorunumuz bugüne göre daha azmış.
Bunlara bakarken de şunu düşündük:
Elbette her dönemin siyasi özellikleri farklı. Fakat galiba o yıllar siyaset daha keyifli oluyordu. Çok çekişmeli, müthiş yarışmalı ve rekabete dayalı bir siyaset anlayışı vardı. Günümüz siyaset anlayışındaysa görev öne çıkıyor.
O nedenle…
Bu fotoğraflara bakarken hey gidi günler dememek elde değil.