Bürokraside değişim… Manisa’dan gelen Çelik gitti, yeni Tarım İl Müdürü kurum içinden Ömer Ceylan oldu

GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖMER CEYLAN
GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖMER CEYLAN

Hafta başında… Geçen siyasi dönem Manisa’dan Bursa’ya atanan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’in görevden alındığını Olay’daki köşesinde meslektaşımız Mustafa Özdal duyurdu.
İşte bu görevden alma operasyonundan sonra atama kararı da dün geldi.
Buna göre…
Kurumda daha önce Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve aslen Bursa Mustafakemalpaşalı olan Ömer Ceylan dünden itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak atandı.
Bursalı bürokrat olması, kurumun içinden gelmesi ve işleyiş yanında kenti tanıyıp bilmesi kuşku yok ki Ceylan’ın avantajları.
Nitekim…
Kurumu ve çevreyi tanımasının gereği, Tarım’da yeni dönem yapılanması için de bürokrasiden başlamak üzere harekete geçmesi bekleniyor.
Bu arada…
Geçen siyasi döneme ilişkin olarak, Manisa’dan Bursa’ya bürokrat transferinin en çok Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde olması da dikkat çekici bir durum.