İnşaat Mühendisleri’nde seçim var… Yıllarca adaylığı kabul etmediler, şimdi yarışıyorlar!

İMO KONGRESİ MAKSUT KAYA VE YAŞAR POYRAZGerçi… Zaman zaman yargıya başvurdukları için istemezükçüler şeklinde algılanıyorlar, ama şöyle bir gerçek de var:
Akademik Odalar Bursa’daki yerel yönetimlerin aslında en büyük şansı.
Çünkü…
Karşı da olsalar, destek de verseler bu kent için proje üretiyorlar ve bu kent için dertleniyorlar,  bazen de yerel yönetimlere öncülük ediyorlar.
Son yıllarda, İnşaat Mühendisleri Odası kentle ilgili konularda biraz öne çıktı. Bunda eski başkan Necati Şahin’in performansı etkiliydi ve bu performansla da İMO kent misyonu üstlendi.
İşte…
Böyle bir misyon üstlenen İMO’nun bugün başlayıp yarın seçimle sona erecek genel kurulu var. Necati Şahin artık yok, ondan sonra görev üstlenen Basri Akyıldız da aday değil.
Buna karşın…
20 yıldır İMO’da yönetimde olan Çalışma Grubu’nun adayı Maksut Kaya ile Değişim Grubu’nun adayı Yaşar Poyraz yarışıyorlar.
İlginç olan şu:
Hem Maksut Kaya’ya, hem Yaşar Poyraz’a zaman içinde arkadaşlarından adaylık önerileri geldi, fakat ikisi de kabul etmedi, grupları içinde yer almayı sürdürdü.
İkisi de…
Deneyimlerini Oda’ya taşımayı hedefliyor. İkisi de meslektaşlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gelirlerinin arttırılması için çalışma sözü veriyor.
Ayrıca…
Yaşar Poyraz’ın biraz da proje grubu gibi çalıştırmayı düşündüğü bir vaadi var: Enver Kır’dan Basri Akyıldız’a kadar tüm eski başkanlardan oluşan Başkanlar Danışma Kurulu.