
Davet… Orhaneli Yolu üzerinde, eskiden Eker Süt Ürünleri fabrikasının olduğu alanda yükselen ve yeme-içme tarzı işyerlerinden oluşan Eker Meydan’ın direktörü Ece Ceylan Eker’den geldi.
Biz de…
Sevgi Uyumaztürk’ün organizasyonuyla Eker Meydan’a gittik ve Çakır Okulları’nın Orta 2. sınıf öğrencilerinden seçilmiş gazeteciliğe ilgili bir grup gençle buluştuk.
Açıkça söylemek gerekirse, daha çok bizim gözlemlerimize dayalı gazetecilik söyleşisi gibi başladık, ama birbirinden ilginç sorularla adeta deneyim paylaşımı yaşadık. Çok keyif aldığımız bir söyleşiydi.
Yıllarca birlikte çalıştığımız, şu anda Çakır Okulları’nda olan meslektaşımız İlkay Balaban da katılımıyla hoş bir sürpriz yaptı.
İzlenimimiz şu:
Her konuyla büyükler kadar ilgili olan şimdiki çocuklar gerçekten harika. Bunu da sıradan olmayan sorularla gösterdiler. Daha küçük yaşlarda, okulları sayesinde yaşama bakmayı öğrenmişler. Aralarında şiir yazanlar vardı.
Gözlerindeki ışık gelecek adına umut verdi.