Kongreye 2 gün kala Şadi Özdemir CHP’ye yönetişim ve kavgasızlık vaat ediyor

ŞADİ ÖZDEMİR
ŞADİ ÖZDEMİR

CHP’de nefesler tutuldu… Herkes Pazar günü saat 12.00’de Merinos’ta yapılacak il kongresini bekliyor. Dışarıdan hissedilmese de keskin yapı görüntüsünün ortaya çıktığı kongre için artık son kulisler yapılıyor.
İl Başkanı Zafer Yıldız ve Prof. Dr. Hasan Ertürk’le yarışacak olan Şadi Özdemir’le sohbet ederken CHP’ye neler vaat ettiğini sorduk.
Şunu söyledi:
“Gittiğim yerlerde teveccüh görüyorum. Birleştirici, bütünleştirici aday olduğum algısı var. Bu memnuniyet verici, ama sorumluluğumu arttırıyor.”
Bakışı şu:
“Beni tanıyanlar bilirler… Yapıcı yaklaşımı önemserim. O nedenle kimseyi ötekileştirmeden çalışma yürütüyorum. Yönetim de bu anlayışla oluşacak. Her kesimin temsil edileceği bir yapı çıkaracağız.”
Ardından…
Üç aşamalı yönetişim planı olarak CHP’ye vaatlerini sıraladı:
Bir…
“Nitelikli insanlardan izleme grubu kuracağız. Örneğin Büyükşehir’in bütçesini de, yatırımları da, sosyal alanı da takip edip veri toplayacak.”
İki…
“Uzmanlardan oluşan güçlü bir danışma grubu oluşturacağız. Her konuyu bu kurulun gündemine getireceğiz.”
Üç…
“İzleme ve danışma gruplarını yönetim kuruluyla birlikte çalıştıracağız.”
Şunu vurguladı:
“Yönetişim kavramı adı altında CHP’yi çalışma gruplarıyla birlikte yöneteceğiz, yönetim olarak ilçelerle birlikte karar alacağız.”
Sonra da şu mesajı verdi:
“Rakip değil, ekibiz. rakip dışarıda, içiride kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kimseyi dışlamayacağız, kucaklayıcı olacağız. İlçelerin en az yarısında belediyelere CHP bayrağı takıp partinin kaderini değiştireceğiz.”