Eski ve bildik bir yöntem Saadet’in gündeminde: Meclis’e girebilmek için “bağımsız gibi” formülü!

Her zaman ve her fırsatta tekrarlıyoruz. Seçim olsun olmasın, siyasetin en çok çalışan partisi denildiğinde akıllara Saadet Partisi geliyor. Nitekim bu sayfalarda Saadet teşkilatlarını siyasetin karıncaları olarak yorumluyoruz.
Üstelik…
SP kadroları umutlarını hiç yitirmeden yollarına devam ediyorlar.
Kendilerine en büyük rakip olarak da AK Parti’yi görüyorlar. Daha doğrusu, AK Parti’nin kendi tabanlarına oturduğuna inanıp tabanı geri isteyen bir tutum sergiliyorlar.
Geçen hafta gündeme gelen ve son dakikaya kadar da beklenen AK Parti-Saadet seçim işbirliği anlaşmasının gerçekleşmemesinde biraz da bu var.
Bununla birlikte…
1 Kasım seçimine tek başına girecek olan SP şu sıralarda daha özel bir formül üzerinde çalışıyor.
Formül şu:
Seçim bölgesinde, örneğin Bursa’da milletvekili seçilecek kadar oy alan Saadet Partisi adayı, parti barajı geçemese de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullanacak.
Bu yolla…
Saadet’in bazı illerde yargı kararıyla bağımsız gibi seçilen milletvekilleriyle Meclis’e girip grup kurmayı hedefledi konuşuluyor.
Anayasa Profesörü olan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın bulup geliştirdiği formül siyaseten geçerli olabilir mi, Anayasa Mahkemesi hukuku buna izin verir mi bilinmez. Fakat SP kadroları 1 Kasım’a bağımsız gibi Meclis’e girme hedefiyle hazırlanıyorlar.