Seçimden birinci çıkmasına sevinemeyen AK Parti’nin Bursa umudu, yurt dışından gelecek oylarda

SEÇİM GECESİ AK PARTİ
SEÇİM GECESİ AK PARTİ


Çok uzun yıllardır, her seçim gecesi siyasi partilerin Bursa’daki merkezlerini ziyaret eder, seçim sonuçlarının partilerdeki algılanmasını gözlemlemeye özen gösteririz.
Bu kapsamda…
2002’den beri her seçim gecesinin en kalabalık ve en coşkulu partisi hep AK Parti oldu. Her seçim akşamı en neşeli yer yine AK Parti İl Başkanlığı’ydı.
İlk kez…
Dün akşam AK Parti İl Başkanlığı büyük bir sessizlik içindeydi. İlk kez az sayıda partili seçimi izlemek için geldi.
Gelenlerin de yüzlerinde üzüntü vardı, moral bozukluğu partinin içindeki her noktaya yansımıştı. Gerçi nedenini anlayamadık, ama ağlayan genç kızlar gördük. Umarız ağlama nedenleri siyasi üzüntü değildir.
Milletin eksikliğinin ilk kez hissedildiği AK Parti İl Başkanlığı’nda, koruma polislerinin yoğunluğu nedeniyle devletin varlığı açıkça görülebiliyordu.
Galiba AK Parti’de bugünkü sonucu getiren nedenler arasında bu da var. Millet için yola çıkılıp devlet olmak AK Parti’ye yaramadı.
AK Parti İl Başkanlığı’na girişte 10. sıra adayı olan ve seçilme sınırında kalan Gürsel Dönmez’le karşılaştık, asansörde beraber çıktık.
Soğukkanlı bir şekilde “Milletin tercihi böyle oldu, yapacak bir şey yok” derken de gerçekçiydi.
Yine de…
AK Parti’de en azından Gürsel Dönmez için umut taşınıyor. O umut, sayımı tamamlanan yurt dışı oylarının dağılımı sonucu Dönmez’in milletvekili olabilmesinde.
Genelde hükümeti kaybetmenin hüznünü hissettirseler bile, yerelde böyle bir umutla bugünü bekliyorlar.