AK Parti bu seçimde tarzını değiştirdi: Büyük yatırım yerine toplumsal yatırım ve sosyal restorasyon

Geriye dönüp baktığımızda… AK Parti’yi kurulduğu günden beri yatırımcı iktidar kozuyla görüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte Başbakan olarak yaptığı konuşmalarda hizmet anlayışının yansımaları ve vurgulamaları var.
Geçmiş seçimlerdeki kampanyalarında da bunu çok açık görüyoruz.
Örneğin…
2007 genel seçiminde AK Parti’nin en önemli kozu sağlık yatırımları ve doğrudan insanı ilgilendiren sağlık politikaları oldu.
2011 genel seçimlerinin ana teması ulaşım olarak yansıdı. Özellikle duble yollar ve otoyol projeleri AK Parti’nin kozuydu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu izlerken, 7 Haziran seçiminin ana teması olarak karşımıza bu kez yatırımcı değil, ama sosyal politikalar içeren bir sözleşme paketi çıktı.
Başbakan Davutoğlu, geçen yıl AK Parti Genel Başkanı seçildiği kurultayda yaptığı konuşmada özellikle vurguladığı sosyal restorasyon politikasını seçim sözleşmesine aynen yansıttı.
Toplumsal konulara değinen, kişi hak ve özgürlükleri üzerinde düşünen bir sözleşme çıktı karşımıza.
Üstelik…
Daha iki hafta önce Meclis’teki görüşmeleri büyük tartışmalara yol açan güvenlik yasası ile ilgili kaygıları gidermeye yönelik bir de özel hedef eklendiğini gördük.
Davutoğlu dedi ki:
“Özgürlük ve güvenlik dengesi, siyasal meşruiyetin temelidir.”
Bu ifadeyi…
Son derece önemli buluyor ve  Ahmet Hoca’nın seçimde işleyeceği konular arasında topluma güvencesi olarak anlıyor ve yorumluyoruz.
Aslında…
Sosyal politikalar konusu, Batı ülkeleri için daha dengeli bir toplum tercihi olarak işliyor. Bu ülkelerde bir seçimde liberal partilerin, diğer seçimde sosyal demokrat partilerin adeta sırayla iktidara gelmeleri bundan.
Liberal partiler gelince yatırımlar gerçekleşiyor, sosyal demokrat partiler gelince de toplumsal konularla kişi hak ve özgürlükleri politikaları gelişiyor.
Bütün bunlar belli bir dengede yürüdüğü için de ikisi birden ilerliyor.
Bizdeyse.
AK Parti iktidarda 13. yılında. Bu sürekliliği elbette siyasal istikrar olarak kabul ediyoruz, fakat zaman içinde bazı konuların geri kaldığı da ortada.
O nedenle…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 100 maddelik seçim sözleşmesi kapsamında yer alan konular AK Parti’nin tarz değişikliği olsa bile, kendi içinde sosyal demokrat alternatif oluşturma girişimi olarak da görülmeli.
Çünkü…
Sosyal demokrat parti olan CHP bu kez toplumun hassaslaştığı ekonomik konular ve özellikle de geçim sıkıntısı üzerine para politikası geliştiriyor.
Ortaya da…
Birbirlerinin en büyük rakibi olan iki partinin hem tarz, hem kulvar değiştirdikleri gibi izlenim çıkıyor.

Bursa turizmi için Dubai’de yoğun çalışma - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Bursa turizmi için Dubai’de yoğun çalışma

Kevser Öztürk’ün… Çalışma enerjisine Kızılay yönetiminde birlikte görev yaptığımız dönem tanık olduk. Sosyal proje üretkenliğini de AK Parti İl Başkan Yardımcısı olduğu dönem herkes gördü. Şimdi… Büyükşehir Başkanvekili olarak Bursa için çalışıyor. Şu günlerde de… 🟢
Kurtuluş kentleri İstiklal Madalyası hak ediyor: Zafer dayanışması - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Kurtuluş kentleri İstiklal Madalyası hak ediyor: Zafer dayanışması

Organizasyonu… Kurtuluş mücadelesini Anadolu’nun zafer dayanışması olarak gören Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın görevlendirmesiyle Osmangazi Kent Konseyi yaptı. En farklı ve en özel futbol turnuvası Kurtuluş Kupası adıyla gerçekleşti. Turnuvaya… Yunan orduları işgal edince TBMM 🟢
Ana arter üzerinde trafiği yoğun 3 noktaya büyük otoparklar yapılacak - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Ana arter üzerinde trafiği yoğun 3 noktaya büyük otoparklar yapılacak

Katıldığı… Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında trafik sıkışıklığına ilişkin gözlemlerini paylaşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, trafik için çözümü toplu taşımanın artmasında görüyor. Bağlantılı planlamayı şöyle açıkladı: “Sıcaksu’da Bursaray İstasyonu yanına 2 bin araçlık 🟢
İYİ Parti sonrası Yeni partisinde delege seçiminde oy kullandı - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

İYİ Parti sonrası Yeni partisinde delege seçiminde oy kullandı

Hüseyin Bozkurt Kaplan… Milliyetçi kökenden ailede yetişti, Ülkü Ocakları’nda büyüdü, kongrede İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı seçildi. Fakat, fırtınalı süreç sonunda istifa edip ayrıldı. O da… Siyasete Yeni Parti çatısı altında devam ediyor. Kongre sürecine 🟢