MHP’de MYK’ya Bursa’dan 3 isim girdi, ama listede Necati Özensoy yok

Milliyetçi Hareket Partisi’nin cumartesi günü yapılan büyük kongresinde Genel Başkan tartışması yoktu, ama yeni Merkez Yönetim Kurulu’nun nasıl oluşacağı merak ediliyordu.
Dahası…
Son iki dönem MHP Genel Sekreteri olarak görev yapan İsmet Büyükataman bile yeniden adaylığıyla ilgili karar almak için Bahçeli’nin kurultayda kendisiyle ilgili tercihine bakacağını bu sütunlarda açıklamıştı.
Geçmişte…
Bizzat hazırladığı MYK listesi öneren Bahçeli bu kez 75 kişilik yönetim listesi yerine şahsen adaylık başvurusu yapanların bazılarına da yer vererek 140 ismi kurultaya sundu.
Yine…
Son 2 dönem MYK Üyesi olarak görev yapan Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un aday olmadığı listede MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yerini ve gücünü korurken, Bursa’da Büyükataman döneminde il yönetim kurulunda görev yapan Kadir Çitil şahsen başvuranlar arasından girdiği listede 140 aday arasından 75 kişilik yönetime seçildi.
Yeni MYK’da…
Bahçeli’nin başdanışmanı olan, 2001 genel seçiminde Bursa aday listesinde yer alan ve 7 Haziran için de Bursa’dan aday adayı olan Prof. Dr. Çetin Elmas da seçimi kazanarak yer aldı.
Kurultayda…
MHP Gemlik teşkilatından Muhammed Tekin ise Merkez Disiplin Kurulu’na seçildi.
Kurultay öncesi MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın “teşkilat arzusu” olarak adını gündeme getirdiği Hasan Toktaş aday listede yer bulamadı.