Gerçi… Kent merkezlerinde eskiye oranla bilinirliği azaldı, ama Ziraat Odaları her şeye karşın kırsalda çok güçlü ve önemli bir misyonunu sürdürüyor.
O bakımdan…
Tarımla ilgili her konuda atılacak adımlarda Ziraat Odası etkisi kendiliğinden öne çıkıyor.
İşte…
Böylesine güçlü bir konumda bulunan Ziraat Odaları seçim sürecine giriyor. İlçelerdeki seçimler için köylerde delege seçimleri 29 Aralık’ta tamamlandı.
Gördüğümüz kadarıyla, en kritik seçim Osmangazi’de yapılacak.
Yıldırım’da ayrı bir Ziraat Odası olmadığı için, bu ilçeyi de içine alan Osmangazi Ziraat Odası’nın eski köy olan mahallelerdeki delege seçimlerinin ardından şubat ayında 21 kişilik Osmangazi Ziraat Odası Meclisi seçilecek.
21 kişilik Meclis de kendi içinde 7 kişilik yönetim kurulunu seçecek.
Bu seçimlerde…
Halen Osmangazi Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapan Sabri Akçalar ile yönetiminde Başkanvekili olan Hakan Ekim karşı karşıya geliyorlar.
Dahası…
Mevcut yönetimde Başkan-Başkanvekili olarak çalışan Akçalar ve Ekim arasında çok kritik geçeceği görülen bir seçim yarışının sinyalleri geliyor.
İzlenimler…
Aynı zamanda Dereçavuş Muhtarı olan Hakan Ekim’in arkasında güçlü bir destek grubu oluştuğu yolunda. Dün sohbetimiz sırasında, kimlerden destek aldığını sorunca şu cevabı verdi:
“Yola çıkarken deneyimli kadrolarla yeni kazanacağımız dinamik kadroları buluşturmayı hedeflemiştik. Bunu da sağladığımızı görüyorum.”
Şunu da ekledi:
“Aramızda çiftçimizin tanıyıp güvendiği çok değerli büyüklerimiz de var, gencecik arkadaşlarımız da…”