MHP Yıldırım kongresiyle kimler kazandı, kimler kaybetti, kim umutlandı?

Bursa’daki tüm partilerin il kongrelerinde sonucu Osmangazi kongresi etkiliyor, Çünkü, en fazla delegeyi Osmangazi veriyor.
O bakımdan…
Osmangazi’de alınan sonuç, diğer ilçe kongrelerinin seyrini etkiliyor, il kongresi için de fikir veriyor.
MHP’deki süreçte, Osmangazi kongresini Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve İl Başkanı Hasan Toktaş ikilisiyle birlikte hareket eden ekip kazandığında farklı yorumlar yapıldı.
Örneğin…
Özensoy- Toktaş ikilisinin yalnızca kongreyi kazanmaya yönelik strateji hazırladıkları, il delegeliğine özen göstermedikleri dillendirildi.
Fakat…
Hesaplarını buna göre yapanlar Yıldırım’da da yanıldı ve Yıldırım kongresi tabloyu ortaya koydu.
Öyle olunca da…
MHP kulislerinde pazar akşamından beri kazanan-kaybeden listeleri hazırlanıyor. Herkesin ittifakla söylediği şu:
Kazanan tarafta Necati Özensoy ve Hasan Toktaş başı çekiyorlar. Son yerel seçimde MHP’nin Büyükşehir Adayı olan Vali Kadir Koçdemir de kazanan tarafta kabul ediliyor.
Buna karşın…
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman için, divan başkanlığını da yaptığı Osmangazi ve Yıldırım kongrelerinden çıkan sonuçlar yıpranma gösteriyor.
Yanı sıra…
Yıldırım hamlesiyle Fevzi Zırhlıoğlu’nun milletvekili adaylığında devre dışı kaldığı, Tevfik Topçu’nun da il başkanlığı umudunun sona erdiği konuşuluyor.
Bununla birlikte…
Yıldırım kongresiyle umutlanan bir isme dikkat çekiliyor: Prof. Dr. Çetin Elmas.
Halen…
MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’nin danışman kadrosu içinde yer alan ve son iki milletvekili seçiminde aday olan Prof. Dr. Elmas’ı umutlandıran ise, Yıldırım kongresini kazanan Erkan Subaşı’nın Muşlu olması.
Yani…
Muş kökenli Prof. Dr. Çetin Elmas’ın hemşerilik bağları nedeniyle adaylık potasına girdiğini düşünenler var.