Okul yaptıran hayırseverlere, öğrencilerinin teşekkürü

Bu sütunların okurları tanıyorlar… Mutlu Çınar tarihten günümüze kadarki süreçte kent konuları için kafa yorar, orijinal projeler üretir. Sosyolog olmasının da katkısıyla çok özel araştırmalarda çarpıcı sonuçlar çıkarır.
Şimdilerde…
Başkanlığını üstlendiği Kent Kültürü Derneği ile birlikte Dünya Kız Çocukları Günü etkinlikleri kapsamında yoğunlaştığı kız çocuklarının okula gitmeleri konusuna farklı bir boyut kazandırdı.
Çıkış noktasını ise Reşat Nuri Güntekin’in 125. doğum yılı oluşturuyor.
Dün…
Kent Kültürü Derneği Başkan Yardımcısı Kamil Goral’la birlikte ziyarete geldiklerinde, Zeyniler’de geçen ve bir köy öğretmeni genç kadını anlatan Çalıkuşu romanına farklı bir misyon yükledi:
“Çalıkuşu romanını pek çok kimse aşk ve hasret romanı gibi görür. Oysa bu roman iki farklı mesaj veriyor.”
O iki mesajı şöyle açıkladı:
“Birincisi, ilk kez bu romanda kız çocuklarının okula gitmeleri gerektiği anlatılıyor. İkinci olarak kadınların devlet kurumlarında da çalışabilmeleri ilk kez bu romanda savunuluyor.”
İşte…
Böylesine özellikler taşıyan Çalıkuşu romanının kahramanı Munise üzerinden yeni bir etkinlik düzenledi.
Bu kez…
Bursa’da okul yaptırarak çocukların eğitim almalarına katkıda bulunan 60 hayırseveri bir araya getiriyor. 22 Aralık’taki törende okul yaptıran hayırseverlere, o okullarda okuyan çocuklar teşekkür plaketi verecekler.
Yani her hayırsever, kendi okulundaki çocuklardan plaket alacak.
Üstelik…
Törenin hayırseverlere dağıtılacak davetiyeleri de çok özel bir şekilde hazırlandı. Çinko kalıplara, her hayırseverin çizgi portresi işlendi ve çerçevelettirildi. Hayırseverler 22 Aralık’taki geceye bu özel davetiyelerle çağırılıyorlar.
Olay Medya Sahibi Cavit Çağlar’ın davetiyesini dün Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ile Başkan Yardımcısı Kamil Goral getirdiler.
Gerçekten çok orijinal ve özgün bir davetiye olmuş.