Seçime 8 gün kaldı. Başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerdeki seçim yarışında adaylar artık son kozlarını ortaya koymaya başladılar.
Bu kapsamda…
CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın dün belediye meclisi adaylarıyla birlikte yerel basının karşısına çıktı.
Kampanyasını Osmangazi’yi Erkan Aydın’latacak sloganıyla sürdüren Erkan Aydın’ın proje tanıtım dosyası da iddialı bir başlık taşıyor:
10 Numara Osmangazi’ye 10 Başlık Altında 41 Proje.
Gördüğümüz kadarıyla…
Aydın’ın dün açıkladığı projeler fiziki yatırım ve sosyal konular olmak üzere iki ayrı gruptan oluşuyor. Hatta, toplumun günlük yaşamını düzenlemeye yönelik sosyal içerikli projelerin daha fazla olduğunu söylemek bile mümkün.
Bu da…
5 yıldır görevde olan Mustafa Dündar’dan sonra CHP Adayı Erkan Aydın’ın da yeni dönemde Nilüfer gibi Osmangazi hedeflediğini gösteriyor.
Bu noktada…
Hisseli tapu, kaçak yapılar, imar-planlama, kentsel dönüşüm gibi genel konular yanında mahalle meydanları ve gelişmiş köyler projeleri dikkatimizi çekti.
Eski mahalle kültürünü yeniden yaşatmak üzere çınarı, çeşmesi, mahalle konağıyla oluşturulacak mahalle meydanları aslında eski Bursa özleminin modernize edilmiş şekli.
Bununla birlikte, mahalleye dönüşen köylerin özgünlüğünü koruma amaçlı gelişmiş köyler projesi yeni dönemde kentle kırsalı buluşturma özelliği taşıyor.
Dikkaldırım’daki Batı Garajı’nı Soğanlı’ya taşıma vaadi ise, dağ yöresine jest anlamına geliyor.
Dikkat çeken bir nokta da şu:
Erkan Aydın belediye meclisi adaylarıyla medya ziyareti yaptığında yanında CHP İlçe Başkanı ve yönetiminden kimse yoktu. İlçe Başkanı İsmet Karaca dün de Genel Merkez’de görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya gittiği için basın toplantısına katılmadı.
Ayrıca…
Necati Şahin medyaya geldiğinde de İl Başkanı yanında değildi.
Yani…
CHP’de karşıdan çok açık belli olan bir bütünsellik, en azından görüntü sorunu var. Oysa seçime bu kadar az süre kalmışken daha bütün görüntüler olabilir.
