Gürsu’yu Avrupa fark etti, ama kazandığı ödülü Bursa anlayamadı

Yarışmayı Avrupa Konseyi düzenledi… Türkiye ayağını “Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Gürsu” projesiyle Gürsu Belediyesi kazandı.
Sonra…
Ülkelerin birincileri dünyanın en iyi 58 projesi olarak tam 6 kategoride yarıştılar. İşte o yarışmanın Çevre ve Yeşil Enerji kategorisinde Gürsu Belediyesi şampiyon oldu.
Açıkça söylemek gerekirse…
Dünyanın en iyi 58 projesi arasına girebilmek bile başarıyken, daha büyük başarı elde edip birinciliğe ulaşmak çok önemli. Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü yıllardır üzerinde durduğu temiz ve yeşil enerji projesiyle bu başarıyı elde etti.
Fakat…
Gürsu Belediyesi’nin başarısı dünyada yankı bulup Avrupa’da fark edilirken, Bursa’da gerekli ilgiyi göremedi. Daha doğrusu, Gürsu’nun ödülü Bursa’da anlaşılamadı ve yeterince gündemde gelemedi.
Üstelik…
Başkan Özcü hem bilbordlara astığı afişlerle, hem medya reklamlarıyla kamuoyunu bilgilendirip başarıyı paylaşmak için çaba harcadı, ama bu çabalar AK Parti’nin aday arayışları ve bu doğrultudaki çalkantılar kapsamında heba olup gitti.
Böyle bir sonuca başka belediyeler ulaşabilirler mi bilemiyoruz. Ama Gürsu’nun anlaşılamaması Bursa adına tam bir haksızlık anlamına geliyor.