İnegöl köftesi, kestane, şeftali, siyah incir için “dünya markası” için festival gibi yarışmalarla özel bir fuar

Son dönemde… Bursa’nın dünyaya tanıtımı için belediye projeleri ile birlikte turizm yatırımlarına hep birlikte yoğunlaştık.
Oysa…
Bursa’yı dünyaya tanıtıp turizm hedefine ulaşabilmek için ürün de sunmak gerekiyor. Yani, bir kenti turizm için tek başına pazarlanamıyor.
İşte…
O açığı Bursa Valiliği kapatmak için uzunca süredir çalışıyor ama büyük bir ciddiyetle sürdürülen bu çalışmalar biraz geri planda kaldı.
Bu noktada…
Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir’in uzun süredir Menşei Bursa projesine dikkatimizi çekmeye çalıştığını vurgulamak gerekiyor.
Özellikle…
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta yönetimindeki çalışmalarla Bursa’nın neler kazanacağını anlatırken resmen dilinde tüy bitti.
İşte…
Aylardır yürütülen o çalışmalar, Vali Münir Karaloğlu’nun da özel desteğiyle gözle görülür hale geldi. Çünkü, Bursa’ya özgü ürünlerin dünyaya tanıtılması için fuar düzenlendi.
Aslında…
16-17 Kasım tarihlerinde Buttim’de düzenlenen Gastronomi Fuarı’nı, alışılmış fuar tanımlarının dışına çıkarıp mide şenliği kapsamında ele almak daha doğru bir yaklaşım olacak.
Nedeni de ortada…
Bursa’yla özdeşleşen 6 yöresel ürün var: Siyah incir, şeftali, armut, kestane, zeytin ve İnegöl Köftesi.
İşte…
Bu ürünleri dünyaya tanıtmak için Bursa Valiliği’nin öncülüğünde BTSO, Besob, Bursa Aşçılar Derneği ortaklığıyla yürütülen Menşei Bursa projesine belediyeler de destek veriyor.
Hatta…
Yöresel ürünlerin kullanımı ve tanıtımı için en önemli kişiler konumunda olan aşçı ve şefler de bu nedenle Gastronomi Fuarı kapsamına alındı ve fuar kapsamında Gastronomi Yarışması düzenlendi.
3 kategori ve 6 dalda gerçekleşecek yarışmada Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileriyle Köy Kadın Dernekleri de yer alacak. Yarışmanın jüri üyelikleriniyse Karayip, Amerika, Arjantin, İtalya ve çeşitli ülkelerden 17 şef yapacak.