BTSO, ortak akıl için sektör konseyleri oluşturarak kent ekonomisini de yönetime kattı

İbrahim Burkay’ın başkan seçilmesiyle yeni bir döneme giren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, şimdi de yönetişimde ortak akıl hedefleyen projeyle örnek oluyor.
Çünkü…
Artık klasik yönetim anlayışlarıyla, kentleri temsil eden kurumları ileri taşımak mümkün değil. Bir şekilde yönetim devrimleri yapmak gerekiyor. İşte, BTSO’nun bir süredir üstünde çalıştığı sektör konseyleri projesi tam da bunu tanımlıyor.
Projeyle…
Kent ekonomisini oluşturan sektörler de, Oda yönetiminin yanında devreye girerek ortak akıl oluşturuyorlar.
Dün sabah…
BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, tüm Ticaret ve Sanayi Odaları arasında sektör konseyleri projesini ilk BTSO’nun uyguladığını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından tüm Türkiye’ye model olarak önerildiğini söylerken yaşadığı mutluluğu gördük.
Dahası…
“Bursa’mızın geleceğini kentin ortak aklını harekete geçirerek birlikte inşa etmek” sözleriyle ortaya koyduğu hedefi önemsedik.
Yine…
Burkay’ın verdiği bilgiye göre, 51 meslek komitesi içinde birbirleriyle ilintili sektörlerin işbirliğini sağlayacak projede yer alanların yüzde 65-75 oranındaki bölümünün BTSO Meclisi’nden seçildiğini, kalanın da Meclis dışındaki uzmanlardan oluştuğunu öğrendik.
Bu arada…
Sektör konseylerinin nasıl çalışacakları da belli. Buna göre, yönetim kurulunun her üyesi bir sektörden sorumlu olacak. Çalışma grubunda ise başkan, eşbaşkan ve 2 başkan yardımcısı yönetimi oluşturacak. Konseyler de, temsil ettikleri sektörlerin yoğunluğuna göre 30 ile 60 arasında değişen üyeden oluşacak.
Bir küçük gözlemimiz de şu:
BTSO Başkanı Burkay dün sabah konseylerin çalışma düzenini anlatırken dile getirdiği “eşbaşkan” tanımını, demokratikleşme paketinde açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan önce kullandı.