AK Parti’de bugüne kadarki en düzenli temayülden “teşkilatın yönlendirilme fotoğrafı” da çıktı

Bugüne kadar çok önseçim izledik. AK Parti’nin 2002’den beri yaptığı temayül yoklamalarının da tamamını takip ettik.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bugüne kadar gördüğümüz en düzenli temayül yoklaması ile dün karşılaştık.
AK Parti İl Başkanlığı, oylamanın yapıldığı Buttim Fuar Alanı fuayesinde çok güzel bir düzen kurmuştu. 17 ilçe için ayrı ayrı sandıklar kurulup sandık kurulları oluşturulmuştu. Kalabalık ortamda hangi ilçenin sandığının nerede olduğunu bulmak da çok kolay oldu.
Çünkü…
Sandıkların başında yukarıdan aşağıya doğru inen ve kırlangıç bayrak adı verilen uzun bayraklar asılmıştı ve üzerlerinde de yukarıdan aşağıya ilçelerin adları yazıyordu. O nedenle fuayeye girenler, oy kullanacakları ilçenin sandığını bulmakta hiç zorlanmadılar.
Zaten…
Sistemin düzgün olması ve iyi işlemesi nedeniyle de kalabalığa karşın hiç kargaşa olmadı, ortaya da hep güzellik tabloları çıktı.
Kurdukları örnek düzen nedeniyle AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la İl Başkanvekili Cemalettin Torun’u kutladık.
Fuayeye ilçelerin sandıkları sağlı-sollu yerleştirilirken, daha çok sayıda partilinin oy kullanacağı Büyükşehir sandığı için en sonda daha geniş bir alan hazırlanmıştı.
Dikkatimizi şu çekti:
İl Başkanı Yalçın sandıkları sık sık dolaştı ama zamanının büyük bölümünü “kendi adının da yazıldığı” bilinen Büyükşehir sandığı başında geçirirken, çevresiyle sürekli şakalaştı.
Büyükşehir sandığındaki oy verme işlemini, aday adaylığı başvurusunu cumartesi günü yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bir süre izledi. Altepe ayrıldıktan sonra da arkadaşları izlemeyi sürdürdü.
Bu arada…
Sandıklarda oy kullanan teşkilat mensupları arasında “toplu halde hareketler” de görüldü.
Yani…
Saat 16.00’da sandıklar kapatıldıktan sonra oy zarflarıyla Ankara’ya doğru giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in elindeki torbada, “teşkilatın yönlendirilme fotoğrafı” da vardı.
Şahin ve berberindekiler dönüşte, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in davetiyle İnegöl’de köfte molası verdiler. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.