Kuruluşunun 33. yılında İnoksan’a yurt dışına açılmayı teşvik eden Turkalite belgesi geldi

Kuruluşunun üzerinden 33 yıl geçmiş. İnoksan’ın gencecik bir şirket olarak Altıparmak Caddesi’nden başladığı günler, Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki o dar ve uzun işyerinin asma katındaki sohbetler daha dün gibi aklımızda.
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 32 yıldır birlikte çalıştığı İcra Kurulu Başkanı Gürhan Akdoğan ve Marka ve İletişim Sorumlusu Oya Ataelli ile gazetede sohbet ederken o yılları tekrar yaşama fırsatı bulduk.
En önemlisi…
Bu yıllar Bursa’dan doğan marka olarak sürekli büyüyen İnoksan’ın ülkenin dört bir köşesine yayıldığı ve ihracata yöneldiği başarılı bir yolculukla geçti.
Gittiğimiz kentlerdeki otel mutfaklarında İnoksan markasıyla karşılaşınca mutlu olduk.
Bu başarının getirdiği belgeyi de Varlık açıkladı:
“Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, dışa açılmayı teşvik amacıyla Turkalite adıyla belge veriyor. Türkiye genelinde bu belgeye sahip 80 firma var. Bursa’da da iki firmadan biri biziz.”
Gerçi…
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık bunları mütevazı bir tavırla söylüyor ama firmaların yarıştığı Turkalite belgesini Bursa’da bugüne kadar İnoksan ve Çilek Mobilya’nın almış olması dikkat çekici.
Japonlarla ortak olarak Gemlik Serbest Bölge’de endüstriyel buzdolabı üretimi, Amerikalı firmaların yatırım için Amerika Birleşik Devletleri’ne daveti, sektörün dünyadaki bir numarası olan Electrolux için de üretim de çok önemli.
Gerçekten de…
Dış ve iç rekabete açıklığıyla çok zor olan endüstriyel mutfak sektöründe Bursa’dan doğan bir markanın tutunup büyümesi hiç kolay değil.
İnoksan bugün 400 kişinin çalıştığı, 80 kişinin servislerde görev aldığı bir marka haline geldi. Türkiye genelinde 40’a yakın da bayisi var.
33 yılı anlatırken Vehbi Varlık’ın söylediği şu cümle ise çok anlamlı:
“Dedikodularla uğraşmak üretmekten zor.”