Ortabağlar’daki Fevzi Çakmak ve Yıldırım Belediyesi ilköğretim okullarının ortaokula dönüştürülmesini gündeme Ortabağlar Muhtarı Ahmet Buran getirdi, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli soru önergesiyle Meclis’e taşıdı.
İşte…
Mahalleden başlayan bir tepkiye dönüşen bu konuyla ilgili olarak AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Cevdet Tuzak aradı ve şunu söyledi:
“Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu, İlçe Başkanımız Hüdayi Yazıcı, Milli Eğitim İl ve Yıldırım İlçe müdürleriyle toplantı yapıp çözüm aradık.”
Bu noktada…
“Ortabağlar Muhtarı Ahmet Buran davetimize rağmen gelmedi. Sorunu konuşmak için çağırıyoruz ama gelmiyor” dedi ve şunu açıkladı:
“Ortabağlar’daki iki okulun ortaokula dönüşmesini biz de doğru bulmuyoruz. Okullardan biri ilköğretim olarak kalmalı. Milli Eğitim de bu doğrultuda çözüm bulmak için çalışıyor.”
