SGK merkezde hedefi koydu: Osmangazi’den sonra Nilüfer

Eskiden… Emekli Sandığı, kısa adı SSK olan Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur olarak 3 farklı sosyal güvenlik kurumu vardı.
Bursa’nın siyasetçisi Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dönemindeki çalışma yaşamı reformları kapsamında 3 kurum birleştirildi.
Şimdi…
Kısa adıyla SGK olarak tanımladığımız Sosyal Güvenlik Kurumu çatısında bu üç kurum birleşti.
Gerçi…
Çalışma kategorilerine göre 3 ayrı uygulama var ama işlemler tek bir merkezden yapılıyor.
O merkez Bursa’da yıllarca Tekel tarafından Merkez Yaprak Tütün Bakım Müdürlüğü olarak kullanılan İnönü Caddesi’nin alt bitimindeki binada yapılıyor.
Binada…
SGK İl Müdürlüğü dışında bir de Osmangazi Merkez Müdürlüğü var ve kent merkezindeki Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ilçelerine yönelik hizmet buradan veriliyor.
Geçenlerde…
SGK İl Müdürü Mükremin İspirli ile sohbet ederken merkezde tek müdürlüğün yetip yetmediğini sorduk.
O da şunu açıkladı:
“Kurum olarak Nilüfer’e de SGK Merkez Müdürlüğü açmak için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz bu.”
Bu kez de…
“Neden Yıldırım değil de, Nilüfer?” sorusunu yönelttik. İspirli de şu cevabı verdi:
“Kent Nilüfer’e doğru gelişiyor. Orası her geçen gün büyüyor ve yeni yerleşim bölgeleri devreye giriyor. O yeni yerleşim yerleri kente çok uzak. O nedenle ikinci merkez müdürlüğü için Nilüfer’i hedefledik.”
Adres de gösterdi:
“SGK Nilüfer Merkez Müdürlüğü hizmet binasını Görükle tarafında düşünüyoruz, uygun yer arıyoruz.”
Bu arada…
SGK İl Müdürü Mükremin İspirli, diğer ilçelerle ilgili bilgiler verirken söze İznik’ten başladı:
“İznik’teki bina inşaatımız bitmek üzere. Mayıs’ın ikinci haftasında kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası’nda açmak istiyoruz.”
Sonra da şöyle devam etti:
“İnegöl ve Yenişehir’de arsalarımız hazır. Gemlik’te arsa bulamadık. Çünkü zemin problemleri nedeniyle ilçenin taşınması söz konusu. O nedenle yer konusunda bir sonuca varamadık.”
Şunu da ekledi:
“Mudanya’da bize önerilen arsa yeşil alanda kalıyor. Karacabey’de arsamız tamam ama buradaki hizmet binasını büyütmek için yandaki arsayı da kamulaştırmaya çalışıyoruz. Mustafakemalpaşa’da ise temel atma aşamasına geldik.”
Dağ bölgesine ayrı bir paragraf açtı:
“Orhaneli’nde arsa tamam. Büyükorhan ve Harmancık’a da buradan hizmet vereceğiz. Keles’te henüz belirlenmiş bir yer yok.”
Bir bilgi daha verdi:
“Kestel’de merkez müdürlüğümüz var. Fakat kentin doğusundaki bu bölgede ayrı bir rehabilitasyon merkezi planlıyoruz. Onu da Gürsu’da ovaya giden yol üstünde yapacağız.”