İnegöl Devlet Hastanesi’ne Balıkesir’den bile hasta geliyor

Hepimiz biliyoruz… Bursa İli’nin doğudan girişinde İnegöl, kuzeyden girişinde Orhangazi, batıdan girişinde Mustafakemalpaşa ilçeleri var.
Dolayısıyla…
Sağlıkta bölge hizmeti veren Bursa kent merkezine çevre illerden gelen hasta sayısını azaltmak adına bu üç ilçe için özel hastane yatırımları planlandı.
Ne var ki…
Geçenlerde, İnegöl Devlet Hastanesi’nin hizmete giren Yeni Doğan servisine Balıkesir’den hasta geldiğini öğrenince şaşırdık.
Gerçi…
İlgililer, “Sistem hastayı ilgili servisinde boş yatak bulunan en yakın hastaneye yönlendirir” diyorlar ve bu nedenle Bursa İli’nin batısındaki Balıkesir’den doğudan girişteki İnegöl’e hasta geldiğini söylüyorlar ama aradaki mesafe insanı şaşırtıyor doğrusu.
Bu arada…
İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım yatağı sayısının, 8’i Yeni Doğan ve 4’ü Birinci Basamak olmak üzere 12 artırılarak 22’nin üzerine çıktığı bilgisini de edindik.