Yeri değişen hızlı tren Bursa Garı, Mudanya Yolu’ndan 150 metre içeri gitti, Yenişehir’e de tek istasyon yapılacak

Ankara-İstanbul hattına bağlanacak olan Bursa Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde inşaat çalışmaları başladı ama bazı aşamalar yeni yeni netleşiyor.
Örneğin…
Hızlı tren projesinde Bursa-Yenişehir arasında kamulaştırma sorunu olmayan 12 delme tünelden 8’inin inşaatları devam ediyor. Fakat kamulaştırma gerektiren 4 tünel ve viyadüklere henüz başlanamadı.
Bununla birlikte…
Yenişehir’den sonrasında hızlı trenin Ankara-İstanbul hattına, heyelanları fazla olduğu için inşaat açısından zor bölge olan Mekece’den değil de Bilecik’ten bağlanması kesinleşti, fakat bu bölümün projesi henüz tamamlanmadı.
Yine…
Açıklanan Bursa-Yenişehir Etabı’nda bazı değişiklikler yapıldığını, dünkü basın toplantısında İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin açıkladı.
Buna göre…
Geçen haftaya kadar iki istasyon yapılacağı açıklanan Yenişehir’de tek istasyona karar verildi. O da Yenişehir Havaalanı’na yakın yapılacak.
Hatta…
Havaalanı-istasyon bağlantısını kolaylaştırmak için yürüyen yol projesi de eklendi.
Çiftçilerin isteğiyle kaldırılan Gürsu İstasyonu yine düşünülmedi.
Ama…
Mudanya Yolu’nun kenarına yapılması öngörülen ve temeli de atılan hızlı tren yolcularının kullanacağı Bursa Garı’nın yeri Büyükşehir Belediyesi’nin isteğiyle 150 metre içeri doğru kaydırıldı.
Böylece…
Yolcular için Bursa Garı yoldan 150 metre uzaklaştı.
Yük treninin istasyonu da Balat’tan Çevre Yolu üzerindeki Hikmet Şahin Sebze-Meyve Hali arkasına alındı.