Mahfel’deki kaygıyla ortaya çıkan soru: Kentin anıları çöpe atılabilir mi?

Bazı mekanlar, yapısal olarak olmasa bile, kent hafızası anlamında önem taşırlar. Çünkü o mekanların, binaların geçmişlerinde kentte yaşayanların anıları vardır.
Mahfel o tür yapılardan biri.
Dahası…
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Bursa’nın buluşma yeri olarak, ya da adres noktası olarak işlev üstlenmiş. O nedenle Mahfel’de bir çay bahçesinden çok öteye kentin anıları var.
Nitekim…
CHP’nin İl Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra “Bursa’yı seven bir vatandaş” olarak kent yararına takibi sürdüren Gürhan Akdoğan dün, hem sürece ilişkin belgeleri, hem de anıları ortaya koyan bir basın toplantısı yaptı.
Yanında…
Siyasette de yol arkadaşlığı yaptığı Selim Lümalı ile birlikte, tüm yaşamı Setbaşı’nda geçmiş Eczacı Oryal Kahraman ve yine o bölgede gençliğini yaşamış Cengiz Battalcıoğlu vardı.
Mahfel’i karşıdan arkalarına alarak açıklamalarını sürdürürken, hem ihale süreçlerinde yaşanan dikkat çekici değişiklikleri anlattılar, hem iptal olan ihaleleri sorguladılar, hem de kaygılarını ortaya koydular.
En büyük kaygıları…
Vali Şahabettin Harput’un açıklamalarında “tüm özellikleriyle aynen korunacak” demesine karşın, Mahfel’i satın alanların, yandaki eski sinema bahçesiyle birlikte otel ya da alışveriş merkezi yapma olasılıkları.
Zaten…
Bunu düşünerek, “Bir kentin anıları çöpe atılabilir mi?” diye sordular.
Mahfel, bu kentte bir gün bile geçirmiş herkes için gerçekten önemli. Oraya yalnızca bina ya da çay bahçesi olarak bakmak, yanıltıcı olur.

Akdoğan’ın medya popülaritesi

Gürhan Akdoğan şimdi sade vatandaş kimliğiyle kent konuları takibini sürdürürken, dün Mahfel için düzenlediği basın toplantısına medya ilgisi, Mahfel konulu tüm toplantıların katılımından yüksekti.
“Kozağacı’nı da, Kotiyak’ı da, Besob’u da takip ediyoruz” diyen Akdoğan’a medya katılımı, popülaritesinin de yüksekliğini gösterdi.