Çatalfırın Viyadüğü kentin yeni tartışma konusu: Kalkmalı mı, kalmalı mı?

Son 5 yıldır, her seferinde aynı cümleyle yazıya başlıyoruz: Çatalfırın Viyadüğü 90’lı yılların ilk yarısında yapıldığında, kentin sıkışan ve kesişen trafiğini kurtarmak için sorun çözücü özellik taşıyordu.
Ama…
Bursa’nın trafik anlayışı, güzergâhlar ve yönler değişti.
Şimdi…
Sorunu çözmesi için yapılan viyadüğün kendi varlığı sorun oldu. Çünkü Haşim İşcan ve Fevzi Çakmak’tan gelen trafik Şehreküstü’ye geçerken huniye girmiş gibi sıkışıyor.
Buna…
Altıparmak’tan gelen tramvayın önünü de viyadük çıkışının kesmesi eklendi.
Günlerdir…
Değişik kesimlerden mesajlar geliyor. kimi elektronik postayla, kimi cep telefonu mesajıyla, kimi telefonla arayarak izlenimlerini ve görüşlerini aktarıyor.
Gördüğümüz şu:
Bursa’da geniş bir kesim, Çatalfırın Viyadüğü’nün misyonunu tamamladığı için görevinin bittiğini düşünüyor.
Yani…
Kentin yeni trafik planı doğrultusunda viyadüğün kaldırılması yolunda görüş belirtiyor.
Üstelik…
Tartışmaya katılanlar arasında, bugüne kadar Bursa için önemli görüşlerini ve düşüncelerini yakından bildiğimiz mimar-mühendis gibi tanınmış teknik isimler de var.
Onların da büyük çoğunluğu viyadüğün kaldırılmasından yana görüş ifade ediyor.
Dahası…
Teknik adamlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehreküstü Meydanı için düşünülen yayaların üstten dolaşacakları, yüzeyde kesintisiz araç trafiği hedefli projeden sonra viyadüğün daha büyük sorun haline geleceğine işaret ediyorlar.
Buna karşın…
Henüz bir açıklama yapılmamasına karşın, Büyükşehir Belediyesi yönetiminde viyadüğün kaldırılmaması yönünde bir düşünce oluştuğu kulağımıza geliyor.