Otomotiv test merkezi için ibre yeniden Karacabey’e döndü, alternatif Yenişehir’de

Bursa’nın gündemine 2012 Ağustos ayı ortalarında girdi. Türk Standartları Enstitüsü, otomotiv sanayi gelişen ve kendi otomobil markasını üretmek için çalışmalara başlayan Türkiye’ye modern bir otomotiv test merkezi laboratuarı kazandırmak istedi.
Bunun için de…
İlk adres olarak otomotivin başkenti konumunda olan Bursa düşünüldü. Hatta, Karacabey’de, kısa adı Tigem olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait Hara olarak bilinen araziden bir parça üzerinde duruldu.
Gerçi…
Hara’dan otomotiv test merkezi için yer istenmesi tarımsal kaygılara yol açıp çevreci tepkilere neden oldu ama istenen arazi Hara’ya ait olmasına karşın tarımsal bir alan değildi.
Ne var ki…
Bursa bu konuya ilgi göstermedi, Antalya daha istekli davrandı.
Anımsıyoruz da…
Bu sütunlardan gündeme getirdiğimizde ilk reaksiyonu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak İlhan Parseker gösterdi.
Ardından…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin konuyu takibine aldığını duyuran açıklama yaptı.
Buna karşın, test merkezinin Antalya’ya gittiği izlenimi doğmuştu ki, dün Sabah gazetesinde Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Antalya’daki araziye onay vermediği haberi yer aldı.
Gelen haberlere göre, otomotiv test merkezinde ibre yeniden Karacabey’de Hara’ya ait arazinin tarım yapılamayan bölümüne çevrildi.
Bir de alternatif var:
Yenişehir Havaalanı’nın karşısında bulunan mera arazisi.