Dil öğrenmeye gelen Amerikalı öğrencilerin kreş gezisi

Şu sıralar Bursa’da iki ayrı kanaldan gelen iki ayrı yabancı öğrenci grubu var. Başbakanlık organizasyonuyla gelen öğrenciler evlerde Bursalı ailelerin konuğu olarak kalıyorlar. Tömer’de dil öğreniyorlar. Kurs saatleri dışındaki zamanlarını ise değişik ziyaretlerle geçiriyorlar.
Gruplardan biri Amerikalı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Diğer grupta ise Litvanya, Özbekistan. Sudan. Afganistan, Almanya, Filistin, Lübnan, Bulgaristan, Rusya, Sırbistan, Macaristan, Polonya, Sancak, Mısır, Romanya, Kazakistan, Gürcistan’dan öğrenciler yer alıyor.
Bu kapsamda…
Hafta içinde Olay Medya’da konuk ettiğimiz Amerikalı üniversite öğrencilerinin yanında, diğer gruptakiler de yaşam gözlemlerine yönelik ziyaret programları kapsamında Biber Kreş’i de ziyaret ettiler.
Tömer’de iki aylık eğitimle öğrendikleri Türkçe için Biber Kreş’teki çocuklarla pratik yapan öğrenciler keyifli dakikalara da imza attılar. Biber Kreş ortaklarından Bahar Görgün’den bilgiler aldılar.
Bu arada…
Amerikalı üniversite öğrencilerinin Türkçe’yi günlük konuları konuşup sorular sorabilecek şekilde öğrendikleri dikkatimizi çekti.