Geçen yıl seçimler öncesiydi… Arif Demirören’in milletvekili aday adayı olup ayrılmasından sonra İl Başkanlığı için Tevfik Topçu ve Hasan Toktaş’ın adları geçmiş, biraz da MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın desteğiyle Genel Merkez tercihini Topçu’dan yana kullanmıştı.
Ataması yapıldığında Topçu’yla MHP Osmangazi’den konuştuk. Bu sütunlarda yayınladığımız ilk fotoğrafı da siyasetteki kadim dostu MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez’in masasında çekildi.
Sonra…
Topçu ve Dönmez’in yolları MHP İl kongresi sürecinde ayrıldı. Geçen ay yapılan kongrede iki isim bu kez sandıkta yarıştılar ve kongreyi Adem Dönmez’in desteklediği Hasan Toktaş kazandı.
Toktaş da, il başkanı olarak ilk ziyaretini Topçu’nun geçen yıl yola çıktığı yer olan Osmangazi İlçe’ye yaptı.
Bir anlamda, en büyük ilçe Osmangazi’den başladı.
Üstelik…
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ve yönetici arkadaşlarının Osmangazi İlçe’ye gelişi sırasında çok renkli görüntüler yaşandı.
İlçe Başkanı Adem Dönmez ve yönetimi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde karşılama yaparken, partililer de kendi organizasyonlarıyla meşaleler yaktılar.
Dönmez konuşmasında kongre sürecinde taraf olma kararını anlatırken, Toktaş da “Meselelerimizi Merinos’ta kongre salonunda bıraktık” mesajı verdi ve teşkilata 2014 yerel seçimini hedef gösterdi.
O gece…
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez her zamanki gibi konuklarını çok güzel ağırladı ve güçlü görüntü verdi.
