AK Parti 2014 için sahaya çıkıyor… Komisyonlar tamam, İl Genel Meclisi Grubu’na özel görev

2014 çok uzak bir tarih değil, “kapı arkası” denilebilecek yakınlıkta. Üstelik zamanın çok hızlı akıp geçtiği de ortada.
Hele…
2 yıl sonrasında yerel seçim yapılacaksa, zamanın bundan sonrasında siyasetçiler ve seçim stratejisi hazırlayanlar için daha da hızlı akıp gideceği belli.
Nitekim…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la sohbet ederken söz yerel seçim hazırlıklarına gelince, “Kongremizi bitirdik, hazırlıklarımızı yaptık, 2014 için start vermekten öteye, AK Parti olarak sahaya çıkıyoruz” diye başladı.
Sahaya çıkış aşamasında iki özel proje gündeme almış.
Birincisi…
Daha önce açıkladığı 2023 vizyon komisyonları kadrolarını hazırlamış.
“Bursa’nın tanıdığı çok önemli isimlerle birlikte, konusunda uzman partililerimizden çok güzel kadrolar oluşturduk” dedi.
Açıklamaya da bugünden itibaren başlıyor.
Programına göre…
Bugün, tarım ve anayasa komisyonlarının başkan ve üyelerini Bursa kamuoyuna duyuracak. Yarının programında sanayi ve yatırımları izleme komisyonlarının başkan ve yönetimlerinin açıklanması var.
Perşembe günü sosyal politikalar ve kentsel dönüşüm komisyonlarını duyuracak. En önemsediği komisyon olan 2023 vizyon komisyonunu ise 5 Haziran Salı günü açıklayacak.
Yalçın bu komisyonların çalışmalarını çok önemsiyor. “Komisyonlar hedefleri itibariyle çok ilgi görüyorlar” dedi ve şunu söyledi:
“Bursa’daki tüm Organize Sanayi Bölgeleri ve sivil toplum örgütleriyle çalışacağız. Zaten büyük bölümü de katkı koymaya hazır olduklarını bize bildirdiler.”
Seçim hazırlığı kapsamında ikinci sahaya çıkış noktası olarak da İl Genel Meclisi’nin AK Parti Grup Toplantıları seçildi.
Buna göre…
AK Parti İGM Grubu’nun her toplantısı bir ilçede yapılacak. O toplantıya, evsahibi ilçenin tüm muhtarları da davet edilecek.
Önce…
İGM Başkanı ile AK Parti Grup Başkanvekili o ilçede yapılanlarla ve yapılacak olanlarla ilgili ayrıntılı bilgi verecek. Sonra da muhtarlar söz alıp beklentilerini ortaya koyacaklar.
Geçmişte de benzeri yapılman uygulamadan Yalçın umutlu.

Yalçın muhalefetten görüş alacak

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın diyaloğa önem veriyor. Geçmişte il başkanlarıyla sık sık bir araya gelirdi. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile buluşması da pazar günü Olay’da yayınlandı.
Yalçın, muhalefet partilerine açık davet yaptı:
“Kentsel dönüşümden başlamak üzere tarım, sanayi, turizm dönüşümleri ve 2023 vizyonu için muhalefetin görüşlerini alıp, öngörülerini içeren rapor isteyeceğiz.”

Meclis gibi yönetim kurulu

AK Parti İl Yönetim Kurulu 50 asıl ve 50 yedek üyeden oluşuyor. Kongre sürecinde her 3 toplantıdan birinin yedek üyelerin katılımıyla yapılacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın dün akşam 100 kişilik yönetim toplantısı yaptı.
Yalçın, yedek üyelere komisyonlar ve hafta sonu programlarında görev vereceklerini söyledi.