Altıparmak-Devlet Hastanesi arasındaki yamaçlara asansör isteniyor

Proje önerisi Haluk Doğrugiden adlı okurumuzdan geldi…
Gerçi…
Erdoğan Bilenser’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1999-2004 döneminde Bursaray’la entegre bir sistem düşünülmüş ve Merinos’tan Devlet Hastanesi’ne teleferik hattı üzerinde çalışılmıştı.
Okurumuz Haluk Doğrugiden ise teleferik projesini biraz daha uygulanabilir ve makul hale getirerek yeni bir proje önerirken öncelikle şuna dikkat çekiyor:
“Altıparmak ve civarından Devlet Hastanesi’ne, Onkoloji Hastanesi’ne ya da Hisar Mahallesi ve çevresine yaya çıkabilmek mümkün değil. Çıkmak isteyen de yokuş yukarı çok yürümek zorunda kalıyor.”
Önerisi ise şu:
“Altıparmak’ta şimdi Osmangazi Kaymakamlığı tarafından kullanılan eski Akademi binasının arkasındaki yamaca bir asansör yapılabilir. Bu asansörle yayalar güvenlik riski taşımadan hastaneler başta olmak üzere Hisar ve civarına kolayca ulaşabilir.”
Örnek de veriyor:
“İzmir’de Dario Moreno Sokağı’nda asansör var. Her gün binlerce kişi kullanıyor ve çok da ilgi görüyor. Bursa’mızda da Altıparmak-Devlet Hastanesi arasında böyle bir asansör olursa hem ulaşımı sağlar, hem trafiği azaltır, hem de turistik bir fark olur.”
Doğrusu istenirse…
Bölgeyi iyi bilen biri olarak, Haluk Doğrugiden’in önerisi bizim de aklımıza yattı. O nedenle de Büyükşehir’in bilgisine ve ilgisine sunuyoruz.