CHP kurultayında delegeye yemek polemiği büyüyor… Özer ısrarlı: İmza atmayan delege yemeğe çağrılmadı

Sürecin gelişimini bu sütunların okurları biliyorlar… CHP kurultayıyla ilgili notları aktarırken, kurultay için imza atmayan Bursalı delegelerin yemeğe çağrılmadığı iddiası içeren üç cümlelik bir kulis bilgisi paylaştık.
Buna…
Yemeği veren olarak CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli’den itiraz geldi. Kaleli’nin gönderdiği üç sayfalık yazıyı özetleyerek dün yayınladık.
Yazıda…
Kendisini itibarsızlaştırmak isteyenlerce yanlış bilgilendirildiğimizi öne süren Kaleli, iki ayrı yemek organize edildiğini, birine eski milletvekillerini bile çağırdıklarını, kurultay akşamı da yine tüm delegelerin çağrılmasına karşın, herkesin kendi programı olması nedeniyle bu yemeğin gerçekleşmediği anlatılıyordu.
İşte…
Kaleli’nin “itibarsızlaştırmaya tepki” içeren açıklaması üzerine, geçen dönem CHP Bursa Milletvekili olarak görev yapan, bir dönem de Parti Meclisi ve MYK’da görev alan Abdullah Özer aradı.
Söze…
“Cumartesi akşamı organize edilen yemeğe herkesin çağrıldığı doğru” diyerek başladı ve şunu söyledi:
“Sena Hanım, 3 eski milletvekilini bizzat kendisinin davet ettiğini söylüyor. Evet doğru, cumartesi akşamı için beni yemeğe yarım saat kala aradı. Öğrendiğim kadarıyla, partili büyüğümüz olan bir delegemizin uyarısı üzerine aramış. Ama delegeler bir gün önceden davet edilmişti. Başka bir program yaptığım için, yarım saat kala gelen davete katılamadım.”
Devam etti:
“Fakat ikinci yemeğe, yani pazar akşamı verilen yemeğe imza vermeyip kurultay salonuna girmeyen bir tek delege bile davet edilmedi. O yemeğin olup olmadığını bilemem, benim bildiğim, imza vermeyenlerin bilgilerinin olmadığı.”
Şunu ekledi:
“Arkadaşlar ortada kalmasınlar diye alıp yemeğe götürdüm. Biz o akşam 14 kişiydik. Aramızda imza verip salona giren bir arkadaşımız da vardı.”
İtiraz ettiği bir nokta daha var:
“Yazınızda okudum… Sena Hanım önceki kurultaylarda daha kısıtlı yemekler düzenlendiğini söylemiş. Buna katılmıyorum.”
Ardından…
“Milletvekilliğim süresince en az 110 kişinin katıldığı yemekler verdik” dedi ve şunu söyledi:
“Kısıtlı yemek nasıl oluyor anlayamadım. Oysa kendisi de bu yemeklere katılıyordu. Ne kadar kalabalık olduğunu o nedenle en iyi Sena Hanım bilir.”