CHP’de kurultay sancılı başladı… 500 civarı delegeyle açılan kurultaya Bursa delegelerinin yarısı katılmadı

CHP’nin olağanüstü tüzük kurultayı Ankara’da başladı ama tartışmalar sürüyor. Tartışmaların başında ise katılan delege sayısı ile ilgili spekülasyonlar geliyor.
1247 delegesi olan kurultayın planlanandan bir ssat geç başlaması, en azından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinden 1 saat geç çıkması da bu tartışmaları köpürtüyor.
Genel Merkez kaynakları kurultayın 900 civarında delegeyle başladığını açıklamasına karşın imza veren ve muhalif kabul edilen kesim ise 500 civarı delegeyle başlayan kurultayın çoğunluk sağlanmadığı için geçersiz olduğunu savunuyor.
Bu arada…
Bursa’nın 32 delegesinden 14’ü kurultaya katılamdı. Katılamayanlar arasında İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile İl Başkanvekili Selim Lümalı da var.
Kılıçdaroğlu kurultayı açarken “Çoğunluğumuz vardır” dedi. Salondan gelen bilgide ise imza atan delege sayısının 625 olduğu bilgisi geldi. Ancak 1247 delegeli bir kurultayın Genel Merkez gücüne karşın 600-700 delegede kalması  ciddi bir siyasi handikap anlamına geliyor.
Kurultay başladıktan sonra İsa Gök’ün salonda 583 delege olduğu iddiasıyla vermek istediği “Yeterli sayı yok” önergesi ise kurultay divanınca kabul edilmedi.