Yıldırım Belediye Meclisi’nin 4 üyesi “uyum sorunu” nedeniyle MHP’den istifa etti

29 Mart 2009 yerel seçimleri sonucu oluşan 45 üyeli Yıldırım Belediye Meclisi’nde AK Parti 31 sandalye ile çoğunluğu oluşturuyor. MHP 11 sandalyeyle ikinci grup olurken CHP yalnızca 3 üyeyle Yıldırım Belediye Meclisi’nde temsil ediliyor.
Meclis’teki gruplarla partiler ilişkisinde ilk gerilim AK Parti’nin Yıldırım İlçe kongresi sırasında yaşandı. Kongrede İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’ya karşı Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Eşref Özdemir aday oldu.
Aslında…
Kongre nedeniyle AK Parti’de gerilimin büyüyüp büyümeyeceği merak ediliyordu. Kongreyle birlikte çekişme ortadan kaldığı için bu beklenti boşa çıkarken, dün sürpriz bir gelişmeyle yol ayrımı haberi MHP’den geldi.
29 Mart 2009’da Yıldırım Belediye Meclisi’ne 3. sıradan aday gösterilen İlyas Güler ile 4. sıra adayı Talip Durmaz,  7. sıra adayı Ali Şimşek ve 11. sıra adayı Mümin Kayraklı dün MHP’den istifa ettiklerini Yıldırım Belediye Meclisi Başkanlığı’na gönderdikleri yazılarla bildirdiler.
Gerçi…
MHP’de Yıldırım İlçe ile Meclis Grubu arasında soğuk bir ilişki olduğu, grubun bir bölümüyle parti yönetimi arasında uyuşmazlık yaşandığı duyuluyordu.
O nedenle…
Dünkü istifalar bu anlamda uyum sorunu yaşayanların ayrılması anlamı taşıyor.
Nitekim…
MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür de dün konuştuğumuzda “İstifalar bize gelmedi ama belediyeye verildiğini duyduk” derken, gerekçeyi de “görüş farklılığı ve iletişim eksikliği” olarak açıkladı.
Benzer ifadeyi istifacılar da kullanıyorlar.
Onlar da…
Meclis üyelerinden yönetimin parti disiplini adına beklentiler noktasında sıkıntılar yaşadıklarını söylüyorlar ve “Uyum sorunu vardı” diyorlar.
İstifa edenler…
29 Mart’ta MHP’nin Yıldırım Belediye Başkan Adayı olan Cüneyt Karlık’a yakın isimler olarak biliniyorlar. Daha doğrusu, Karlık’ı kıramadıkları için MHP’den aday oldukları biliniyor.
Gelinen noktada…
Yıldırım Belediye Meclisi’nde MHP’nin üye sayısı 7’ye inerken, bir de 4 üyeli bağımsızlar grubu oluştu ki, bağımsızlar üçüncü grup haline geldiler.

-Karlık’tan caddede aşure-

Bu arada…
Yıldırım’ın adım attığı her yerde en çok ilgi gören siyasetçileri arasında Cüneyt Karlık ilk sıralarda yer alır.
1994-1999 dönemi Anap’tan Yıldırım Belediye Başkanı, 2009’da MHP Yıldırım adayı, 12 Haziran 2011’de ise MHP’nin üçüncü sıra milletvekili adayı olan Karlık, halkla bütünleşmeyi başaran siyasetçilerden.
Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde aşure dağıtımındaki ilgi ve yoğunluk da bunu gösteriyor.