Türkiye Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Bursa’dan aday

Günümüzde… Başta üniversiteler olmak üzere gençlik örgütlenmesi bakımından durumun pek parlak olmadığı biliniyor.
Dahası…
Gençlerin okuma alışkanlığı edinememe bir yana, günlük yaşamla ilgilenmemeleri, sorunlar üzerine düşünmemeleri en büyük eleştiri konusu oluyor.
Tüm bu yargıları altüst edecek iki genç tanıdık dün. Birinin adı Berkuncan Topaler, diğerinin adı ise Emre Köylü bu gençlerin.
İkisi de lise son sınıf öğrencisi. Berkuncan halen Yenişehir’de, Emre ise Yıldırım’da okuyor.
Çat kapı geldiler, büyük bir özgüvenli kendilerini anlattılar.
Konu şu:
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortak organizasyon olarak yürüttükleri Demokrasi Eğitimi Okul Meclisleri Projesi var.
Proje kapsamında…
Her okul önce öğrencilerin oylarıyla Okul Başkanı’nı seçiyor. Okul Başkanları ise daha sonra İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı’nı seçiyor. İlçe Başkanları da İl Öğrenci Meclisi Başkanı’nı seçiyor.
Sonra…
Bu İl Başkanları her yıl 22 Nisan’da Ankara’da toplanıp Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı’nı seçiyorlar. Her kademedeki görevler bir yıllık oluyor.
İşte…
Bu proje gereği Berkuncan Topaler önce öğrenim gördüğü Yenişehir’deki Osmangazi Lisesi’nin Okul Başkanı seçilmiş. Sonra Yenişehir İlçe Başkanı olmuş. Şimdi Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanı olarak görev yapıyor.
23 Nisan’da Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin özel oturumunda Bursa’yı temsilen yer alacak.
Ayrıca…
22 Nisan’da Ankara’da illerden gelen başkanların katılımıyla yapılacak Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı için de şu anda en güçlü aday.
Emre Köylü ise, Yıldırım İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı olmasının yanında, 2009 yılında kurulan Bursa Gençlik ve Kültür Derneği önderliğindeki 8 gençlik derneğinin oluşturduğu Avrasya Gençlik Federasyonu Genel Başkanı olarak lise gençliğinin önderi durumunda.
Açıkça söylemek gerekirse…
Berkuncan ve Emre’yi dinlerken gençlik adına umutlandık. Çünkü bu gençlerde ışık gördük.