Zeytinci için son yıllar kâbus gibi geçiyor…
Önceki yıl ve geçen yıl afet kurbanı oldular. Bu yıl ise yaz gibi giden havalar çok kişiyi memnun etti belki ama yağış azlığından ürün gelişmediği için umutsuz bir sezonu da beraberinde getirdi.
İşte…
Böyle bir kara tablo içinde zeytinciye umut olabilecek, belki de yılsonu piyangosu yerine geçecek haber AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’dan geldi:
“Geçen yıl yaşanan afet nedeniyle bölgemizdeki zeytin üreticilerimizin 37 milyon liralık zararı oldu. Hükümetimiz bu bedelin yaklaşık 17 milyon lirasını seçim öncesi ödedi. Şimdi 9 milyon 260 bin liralık yeni bir ödeme yapıyoruz.”
Ödeme…
Hem rakamsal anlamda, hem de zamanlama olarak gerçekten önemli.
Liradan 5 sıfır atılmadan önceki para değeriyle 9.2 trilyon lira olarak telaffuz edilen 9 milyon 260 bin lira, mağdur durumdaki 4 bin 200 zeytin üreticisine dağıtılacak.
Üstelik…
Önceki akşam konuştuğumuzda Yalçın ödeme tarihi de verdi ki, zeytin üreticisi için yıl sonu piyangosu dememizin nedeni de bu:
“9 milyon 260 bin liralık ödeme, 4 bin 200 zeytin üreticisinin hesabına 23 Aralık 2011 Cuma günü itibariyle yatırılmış olacak.”
Yani…
Zeytin üreticileri bugünden itibaren paralarını alabilecekler. AK Parti İl Başkanı Yalçın, kalan 11 milyon liranın da 2012 yılı içinde kesinlikle ödeneceğini söyledi.
–Nilüfer Spor Salonu başlıyor–
Temeli 1995 yılında atılan, su basmanı seviyesine duran Nilüfer Spor Salonu inşaatında 16 yıllık bekleyiş sona erdi.
İhale sonrası Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile FM-SRD İnşaat, Tur-Tsş İnşaat ve Ayhas İnşaat konsorsiyumu sözleşmeye imzaladılar.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 7 bin 500 kişilik Nilüfer Spor Salonu inşaatının 800 günlük, yani 2 yıl 2 aylık süresinin başladığını söyledi.