Milletvekili Ekinci CHP’ye yeni çalışma düzeni ve yeni üye yapısı öneriyor

Kemal Ekinci’yi 1978’de YSE İl Müdürü olduğu dönemden beri tanırız. Tüm siyasi yaşamını yakından izledik. Verdiği mücadelelere yakından tanıklık ettik.
Parti örgütünden geldiği için CHP’nin tabanını çok iyi tanır.
O bakımdan…
Milletvekilliği aday listesine konduğunda da, milletvekili seçildiğinde de CHP örgütü adına Ekinci’den beklentiler büyük oldu.
Seçimin hemen ardından, özellikle de TBMM’nin çalışmaya başlaması sonrası CHP Genel Merkezi milletvekillerine değişik illerde görevler verdi. Ekinci de bu nedenle uzun süre Bursa’dan ayrı kaldı.
Dün…
Konuşurken CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci’nin değişik bir hazırlık içinde olduğunu, çok özel bir siyasi proje üzerinde çalıştığını öğrendik.
Projesi partide yapısal reform özelliği taşıyor:
“Bir süredir CHP için yeni çalışma düzeni ve yeni üye yapısı düzeni üzerinde çalışıyorum. Bu sistemle partinin işleyişindeki kalite standardı yükselecek.”
Gördüğümüz şu:
Ekinci projeyi çok önemsiyor ve “Ben tabandan gelen bir parti neferiyim. Belki bu çalışma partime son görevim olacak” sözleriyle tanımlıyor.
Projesini de bir basın toplantısıyla duyurmaya hazırlanıyor.