Arınç istedi hedef büyüdü… 300 yerel gazeteciyi eğitim seminerinde buluşturan Basın-Yayın şube açıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 12 haziran’da AK Parti Bursa Milletvekili olmasından sonra, kendisine bağlı kuruluşların programlarında da Bursa öne çıkmaya başladı.
Örneğin…
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü mayıs ayındaki Balkan Ülkeleri Medya Forumu’nun ardından Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri’ni de Bursa’da gerçekleştirdi.
Üstelik…
RTÜK’le birlikte Bursa Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminer nedenimle değişik kentlerden 300 yerel gazeteci iki gün Bursa’da ağırlandı.
Konuklar arasında, deprem faciası yaşayan Van’dan gelen 4 gazeteci ile Batı Trakyalı gazeteciler de vardı.
Seminerin ilk gününde Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Nuri Kolaylı dostumuz bilgilerini paylaştı.
Biz de dün…
TRT Haber Koordinatörü Bünyamin Şahin’in başkanlık ettiği oturumda, deneyimlerimiz ve izlenimlerimiz doğrultusunda yerel haberciliği anlattık.
Daha çok da kentlerde komşuluğa dayalı yaşamdan bireylerin yalnızlaştığı ve sanal yaşama döndüğü günümüz yaşantısına yönelik gözlem paylaştık.
Böylece…
Balkan Medya Forumu’ndan sonra Basın-Yayın’ın Bursa’daki ikinci organizasyonuna da konuşmacı olarak katıldık.

Basın-Yayın Şube açıyor

1985 yılıydı… Rahmetli İbrahim İşsevenler başkanlığındaki Bursa Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu dönemin Turizm Bakanı Mesut Yılmaz’la görüşmemizde Bursa’ya Basın-Yayın Şube Müdürlüğü açılmasını istedik.
Aradan 26 yıl geçti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün bu şubenin müjdesini verdi.