Siyasette koşamadı ama atletizmde kırmadık rekor bırakmadı

Bursa’da doğup da bugün sanayici, işadamı olarak işlerinin başına geçenlerin, yönetici olanların büyük bölümü Çocuk Doktoru Murat Kaçar’ın elinden geçti.
Bugün ise…
Yıllar önce bebek olarak doktorluğunu yaptıklarının çocuklarını muayene ediyor.
Bir yandan da…
Gerek sosyal amaçlı kuruluşlarda, gerek siyasette, gerek sporda yaşadığı çevreye katkı koymayı sürdürüyor.
Daha doğrusu…
İnatla, ısrarla ve azimle çabalarına devam ediyor.
Siyaset yaptığı dönemde CHP İl Başkanlığı’na aday olmuş, Sadık Çakar’a karşı 2 oy farkla kaybetmişti. Sonrasında CHP’de zaman zaman görevler aldı. Son olarak da seçim döneminde Erhan Sevimli başkanlığındaki Geçici Kurul’da yer aldı.
Ne var ki…
Hem o siyasette aradığı ortamı bulamadı, hem siyaset ondan daha fazla yararlanmak istemedi.
Ama…
Usta bir atlet olarak Veteran Şampiyonaları’nda koşuyor ve kısa mesafe yarışlarında inanılmaz başarılara imza atıyor.
Örneğin…
Bu sütunlarda 13 Ağustos 2006 Pazar günü yayınlanan yazımızda Dr. Murat Kaçar’ın 2000-2006 arasındaki 6 yıllık dönemde katıldığı yarışlarda 3 Avrupa Birinciliği, 2 Dünya İkinciliği ve 1 Avrupa Üçüncülüğü elde ettiğini yazdık.
Bugün…
Son 11 yıla baktığımızda karşımıza başarıyı ortaya koyan muhteşem bir fotoğraf çıkıyor.
Çünkü…
Dr. Murat Kaçar son 11 yılda katıldığı yarışlarda 5 Avrupa Birinciliği, 2 Dünya İkinciliği, 3 Avrupa Üçüncülüğü kazandı.
Yani…
Son 11 yılda Dünya ve Avrupa şampiyonalarında tam 10 kez kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
65 yaşın baharında Bursalı usta bir atletin başarıları göğsümüzü kabarttı.
Bir anlamda…
Siyasette koşacak alan bulamadı ama atletizm pistlerinde fırtına gibi esiyor, kırılmadık rekor bırakmıyor.
Murat Kaçar’la hep birlikte gururlanıyoruz.