BTSO’da kısa süreli deprem… “Bıraktım” deyip eşya toplayan Genel Sekreter Balkan, anlaşmayla döndü

Son dönemde Hüseyin Özdilek ve Fahri Esgin gibi tanınmış isimlerin devamsızlıktan meclis üyeliklerinin düşürülmesiyle gündeme gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sürpriz bir ayrılık haberi geldi.
Kulağımıza gelenlere göre…
Nisan 2008’den bu yana BTSO Genel Sekreteri olarak görev yapan Nihat Balkan ayrılma kararı aldı.
BTSO kaynaklarına göre, yaklaşık 3 ay önce de ayrılmak istediğini BTSO Başkanı Celal Sönmez’e ileten Balkan, çalışma odasındaki eşyalarını toplayarak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BTSO binasını terk etti.
Kaynaklarımız…
Balkan’ın görevi bırakma kararını Sönmez’e ilettikten sonra eşyalarını topladığını, ancak henüz istifa dilekçesini vermediğini söylüyorlar. BTSO çevrelerinde istifanın 1 Eylül’de verilebileceği konuşuluyor.
Bununla birlikte…
3.5 yıldır BTSO Genel Sekreteri olarak görev yapan Nihat Balkan’ın ayrılma gerekçesi de tam olarak anlaşılamadı.
Bu konuda…
Kimi kaynaklar, Gemlik’teki Serbest Bölge’de bulunan işyerini büyütme planları yaptığını ve bu nedenle ayrıldığını söylüyorlar.
Kimi kaynaklar ise, son dönemde Oda’daki idari konularla ilgili olarak yönetimle görüş farklılığı yaşadığı, bunun da gerginliklere yol açtığı iddiasını ortaya koyuyorlar.
Balkan, Nisan 2008’de BTSO Genel Sekreterliği’ni üstlenmeden önce Gemlik’teki Serbest Bölge’nin genel müdürlüğünü yürütüyordu.

BTSO’daki deprem kısa sürdü-

İşte…
BTSO’da bir anda şok etkisi yapan gelişmenin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.
Söylenenlere göre…
Balkan’ın ayrılma kararının ardından BTSO Başkanı Celal Sönmez’le yaptığı görüşmeden “birlikte çalışma” anlaşması çıktı. Sonra da şu açıklamayı yaptı:
“Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte şehrimize katkı koyacak projeler üretmeye devam edeceğiz.”
Açıklamada…
Genel Sekreter Balkan’ın Oda Başkanı ve yönetim kurulundan söz etmesine karşın BTSO Meclisi’ni hiç anmaması dikkatimizi çekti.