DP’de her değişim kopmaları da getiriyor… Yıldırım’ın İl Başkanlığını devraldığı gün Mudanya İlçe komple bıraktı

Demokrat Parti çok özel bir süreçten geçiyor. Son il kongresinde DP İl Başkanı seçilen Kamuran Yılanlı’nın milletvekili aday adayı olmak üzere ayrılmasından sonra Başkanvekili Şevket Tamaç önce vekaleten, sonra da atanarak il başkanlığını devam ettirdi.
Seçimde DP’nin hem yurt genelinde, hem de Bursa’da umduğunu bulamamanın yanında geçmişteki güçlü günlerinden biraz daha uzaklaşması yeni bir değişimi getirdi.
Bu kez…
DP Genel Merkezi tarafından DP Bursa İl Başkanı olarak Ahmet Yıldırım atandı. Yıldırım dün de görevi Şevket Tamaç’tan devraldı. Devir-teslim törenine AP Gençlik Kolları’ndan başlayan Yıldırım’ın heyecanı yansıdı.
Fakat…
İl’deki devir-teslimin hemen ardından, daha önceki değişimlerde olduğu gibi yeni bir kopma yaşandı.
Bu kez…
Görevini Yıldırım’a devreden Tamaç’ın ve ondan önce il başkanlığı yapan Yılanlı’nın ilçe başkanlığı yaptıkları Mudanya’dan toplu istifa haberi geldi.
Üstelik…
12 Haziran seçiminde Keles’le birlikte oy oranı yüzde 1’in üstüne çıkan iki ilçeden biri olan Mudanya komple istifa etti.
29 Mart seçimleri öncesinde DP Mudanya İlçe Başkanlığı görevini üstlenen ve o tarihten beri başarılı çalışmalarıyla dikkati çeken Meryem Bizimtuna ile birlikte yönetim kurulu yedekleriyle birlikte topluca istifa etti.
Ayrıca…
DP Mudanya İlçe Disiplin Kurulu ve İlçe Kadın Kolu yönetimleri de topluca istifa ettiler.