Dağ yöresi “tedirgin” ama milletvekili çıkarabilmek için umutlu

Pazar akşamı Orhaneli’de çok özel bir toplantı yapıldı… Toplantının nedeni, 12 Haziran seçimlerinde dağ yöresinin beklentileri üzerine fikir alışverişiydi.
Toplantıya dağ yöresini oluşturan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin belediye başkanlarıyla AK Parti’nin 4 dağ ilçesi başkanları katıldı.
Ayrıca…
AK Parti’nin dağ yöresindeki aday adaylarından da Orhaneli’den Ahmet Sarı, Mustafa Yavuz, Hasan Duman, Faruk Anbarcıoğlu, Mustafa Baykal, Ayşe Filiz Alp, Keles’ten Muammer Subaşı, Büyükorhan’dan Hasan Taş, Nazım Maral katıldılar.
Keles’ten aday adayı olan ve temayülde dağ yöresi aday adayları arasında en yüksek oyu alıp listede beşinci sıraya yerleşen Mustafa Bektaş katılamadı.
Gerçi…
Bektaş’ın temayülde 884 oyla beşinci sırada olması yörede umutları arttırdığı için, “Bu dönem galiba milletvekilimiz olacak” duygusu oluşturdu, ama Orhaneli’deki toplantıda tedirgin bir hava da ortaya çıktı.
Tedirginlik de…
“Ya listeye dağdan kimse konulmaz da dağ yöresi yine milletvekilsiz kalırsa?” kaygısında yoğunlaştı.
Konuşmalarda…
“Bakanımız Faruk Çelik’in yöremize ilgisinden ve hizmetlerinden son derece memnunuz. Ama temsil edilmek de istiyoruz” vurgusu sık sık yapıldı.
Bölgede 45 bin, Bursa kent merkezinde 215 bin dağ yöresi seçmeni olduğu vurgulanıp, bu kez listede dağdan birden fazla adayın yer alması istendi.
Bu arada…
4 dağ ilçesinin AK Partili ilçe başkanlarıyla belediye başkanlarının hazırlayacakları “Biz hepimiz, listeye dağ yöresinden girecek ismin etrafında birleşeceğiz” mesajının Genel Merkez’e iletilmesi de benimsendi.