Vali Harput’tan çok önemli karar… Klasik “fener alayı” son dakikada Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ne dönüştü

Gelişmeyi… Bursa Kent Konseyi’nden öğle saatlerinde cep telefonumuza gelen kısa mesajla öğrendik. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden gelen elektronik postayı fark ettik.
Konu…
Bursa’nın, Bursa’da yaşayan insanların, halkın bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı daha coşkulu kutlayabilmesi.
Bunun için…
Geçen yıl bu zamanlar Olay gazetesindeki köşemizden Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye seslenerek, Orhan Taşanlar-Erdem Saker dönemi ve Ali Fuat Güven-Erdoğan Bilenser dönemlerinde yapılan muhteşem Cumhuriyet Yürüyüşleri’ni anımsattık, yine yapılmasını önerdik.
Bugün de…
Bozbey de olmasa halkın bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı halk kutlayamayacak” başlığı altında, 29 Ekim gecesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda saat 19.00’da Acıbadem Kavşağı’ndan başlayıp İl Çevre Müdürlüğü önünde sona erecek büyük yürüyüşü ve sonrasında saat 20.30’da başlayacak Zülfü Livaneli konserini bu sayfalardan duyurduk.
Cumhuriyet Bayramı’nı merkezde yaşayanlar kutlayamazken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sayesinde Nilüfer’de büyük bir coşku yaşanması gerçekten çok güzel.
Hatta…
Merkezde yaşayanlar için kıskandırıcı bir durum bile söz konusu.
İşte…
Gelen mesajlar, bu coşkunun kent merkezinde de yaşanacağını gösteriyor.
Çünkü…
Bursa Valisi Şahabettin Harput, halktan gelen istekleri kırmadı ve yarın akşam, yani 28 Ekim 2010 Perşembe akşamı her Cumhuriyet Bayramı’nda klasik olarak düzenlenen fener alayı geçişini Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ne çevirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi de bu yürüyüşe destek veriyorlar.
Böylece…
Bursa halkına da bu coşkuyu doyasıya yaşamak fırsatı doğdu.
Programa göre…
28 Ekim 2010 Perşembe akşamı, yani yarın akşam saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünde toplanılacak. En önde Büyükşehir Belediyesi Bandosu, arkasında izciler ve vatandaşlar fener alayı eşliğinde Altıparmak’tan geçip Atatürk Caddesi’ne çıkacaklar.
İlk kez…
Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birim ve kurumlarıyla katılacağı yürüyüş Atatürk Anıtı önünde sona erecek.
Bu arada…
Bir grup vatandaş Tophane’den yürüyüşe başlarken, bir grup vatandaş da Namazgah-Yeşil-Setbaşı güzergahından Atatürk Anıtı önüne ulaşacak.
Yürüyüş sırasında Büyükşehir Belediyesi 10 bin bayrak dağıtacak.
Aynı gün saat 20.00’de ise Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Cumhuriyet Bayramı özel konseri var.
Büyükşehir ayrıca, bugün Nilüfer Belediyesi organizasyonuyla dev yürüyüşün yapılacağı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı dahil kentin tüm ana caddelerini bayraklarla donattı.