Dışlandıkları için birleşmeden umduklarını bulamayan Anavatan kadroları Demokrat Parti’de yol ayrımında

Meydanlarda ve kahvehanelerdeki klasik siyaset yöntemi televizyonla tanıştığında çok ciddi bir değişim geçirdi. Sonrasında ise internet devreye girdiği ve klavye başında parmak ucu siyaseti dönemi başladı.
Dahası…
Son dönemde, sosyal paylaşım sitesi Facebook yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de etkisini giderek arttırıyor.
Çünkü…
Facebook paylaşımlarıyla siyaset hem daha kolay organize oluyor, hem de gelişmeler neredeyse canlı yayın tadında geniş kesimlerde paylaşılıyor.
O nedenle…
Siyaset, organizasyon ve haberleşmede bugüne kadar erişemediği hıza Facebook sayesinde ulaştı.
Hızlı haberleşme ve gruplar aracılığıyla örgütlenme işin içine girince, doğal olarak siyasetin farklı yapılanmaları da ortaya çıkıyor. Çünkü değişik ve yapıları farklı gruplar, aynı parti adının değişik versiyonlarıyla paylaşımcılarına ulaşıyorlar.
Örneğin…
Facebook siyasetini iyi yapan partilerden biri olan Demokrat Parti’de İl adına iki ayrı grup yapılanması var.
Biri…
Bursa Demokrat Parti adıyla DP’nin Doğru Yol Partisi kökenlilerin yönetiminde paylaşım ve iletişim sağlıyor.
Diğeri…
Demokrat Parti Bursa adıyla DP’nin Anavatan Partisi kökenlilerin yönetiminde paylaşım ve iletişimlerini sağlıyor.
İşte…
Bu gruplardan, Anavatan kökenli DP’lilerin yönettiği Demokrat Parti Bursa grubunda dün gece saat 22.47 itibariyle çok ilginç bir mesaj yayınlandı.
Olağanüstü kurultaya iki hafta kala yayınlanan ve “Tüm Anavatanlı Demokratlar camiasına duyurulur” başlığını taşıyan bu sürpriz mesajda aynen şöyle deniyor:
“Değerli eski Anavatan kökenli Demokrat kardeşlerimiz. Birliğimizin, bütünlüğümüzün, dostluğumuzun, kardeşliğimizin devamını pekiştirecek ve ayrılıklar noktasına çekilme safhasına gelinişin bir birlik göstergesi adına tüm illerimizde birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak için istişare toplantılarının yapılması gereksinimi doğmuştur.”
Bu noktada…
Özel bir vurgu yapılıyor:
“İllerimizde, Anavatanlı arkadaşlarımızın sıkıntılarını dile getirmeleri adına da sağlıklı bir ortam olacağını düşünüyoruz.”
Ardından…
Birleşmeye karşın bütünleşememenin verdiği sıkıntı satırlara şöyle yansıyor:
“Demokrat Parti çatısı altında yapılan haksızlıklar veya haklılıklar, birleşmeye karşı gösterilen itina veya itinasızlıkların değerlendirilmesi hakkında toplantılara başlanmıştır.”
Toplantıların yönetim ve organizasyonu için de gösteriliyor:
“Bu görüşmelerin, birleşme öncesi Anavatan Partisi zamanında son il başkanlarımızın toplantıları itina ile ve yanlış anlaşılmalarda izin vermeksizin öncülük yapması daha uygun olacaktır.”
Mesaj şöyle devam ediyor:
“Değerli arkadaşlarımızın Serbest Kürsü veya konuşma ortamları adı altında istişarelerde bulunulması gereksinimleri oluşmaya başlamıştır.”
Son cümlede ise yol ayrılığı öncesi serzeniş var:
“Bu toplantılar sonrası birlik ve beraberlik ortamında yol haritasının çizilmesi şart hale geleceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]