Çiçeği burnunda Parti Meclisi Üyesi Özer’den ilk mesaj: Yeni bir dönem… Sakin olup herkesi kucaklayacağız

Siyasette hamle zamanlamasının ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi kulislerindeki Bursalı adaylar arasında son iki güne kadar Abdullah Özer’e pek şans tanınmıyordu.
Daha çok…
Ali Nihat Irkörücü’nün İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın da desteğiyle Bursa’nın adayı olarak Parti Meclisi’ne yeniden aday gösterileceği beklentisi vardı.
Fakat…
Dengenin değiştiğinin ilk işareti salı günü geldi. O güne kadar Ankara yolculuklarını genellikle Irkörücü ile birlikte yapan İl Başkanı Akdoğan, değişen dengeler sonucu Genel Sekreter Önder Sav’ın ağırlığının artmasından sonra Ankara’ya Özer ile birlikte gitti.
Aynı gün…
Bursa’da kalan Irkörücü ise partinin çeşitli etkinlikleri olduğunu, onlara katılmak için kaldığını söyledi.
Bu durum…
Ankara’daki denge değişikliğinin Bursa’ya yansıdığını gösteren ilk işaret oldu.
Sonrasında…
Ankara’da süren PM kulisi Özer’in çevresinde gelişti. Son iki gün de, Özer’in PM üyeliği kesinleşti ve pazar sabahı açıklanan listede Bursa’dan yalnızca Abdullah Özer’in yer aldığı görüldü.
Bu…
Abdullah Özer’in sessizce ve hamle zamanlamasını doğru yaparak elde ettiği siyasi bir başarı oldu.
Dahası…
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya sunduğu blok listede delegeler çizik savaşı yaptılar. Özellikle de Önder Sav ve Gürsel Tekin yanlıları birbirlerini çizdirmek için ciddi uğraş verdiler.
İşte…
O çizik savaşından da Abdullah Özer hem galip hem de çok güçlü olarak çıktı.
Çünkü…
Özer, seçimde 1.114 oy aldı ve bu sayede en yüksek oyla PM’ye seçilmiş oldu.
Kutlamak için telefonla aradığımızda, yaşadığı kulis sürecini tanımlarken  “Tereyağdan kıl çeker gibi oldu” dedik.
Üsteliek…
Abdullah Özer için bu ikinci tereyağdan kıl çekme operasyonu oldu.
İlki…
22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesinde, Abdullah Özer’e yine pek fazla şans tanınmıyordu. Ama o tereyağdan kıl çeker gibi sessiz bir kulisle listeye üçüncü sıradan girip milletvekili seçilmişti.
Bu kez…
Aynı sessiz ve gürültüsüz kulis uygulamasıyla Parti Meclisi’ne, üstelik en yüksek oyla girmeyi başardı.
Bu süreçte…
Bugüne kadar ekip siyaseti içinde birlikte hareket ettikleri Önder Sav’ın yeni dönem planlamasında her zamankinden daha etkin rol alması en büyük şansı oldu.
Sonuçta…
CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, daha haftalar önce PM Üyesi olmayı istediğini deklare etti, koşulların ve dengelerin değiştiğini görünce hamle zamanlamasını doğru yaptı ve sessiz kaldığı adaylık sürecinin sonunda en yüksek oyla PM’ye girmeyi başardı.
Siyaset sonuç alma sanatı olduğuna göre, Özer de sonuca ulaştığı için başarılı oldu.
Konuşurken…
Mutluluğu doğal olarak sesine yansıyordu. Çiçeği burnunda PM Üyesi olarak ilk mesajını ise parti örgütüne verdi:
“Yeni bir dönem başladı… Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık yeni bir lideri ve yeni bir yönetimi var. Bize düşen ise parti örgütüyle Genel Merkez arasında köprü oluşturmak. Bu yeni dönemde sakin olacağız, kavgadan uzak duracağız ve herkesi kucaklayacağız.”
Bu mesajdan da…
Geçen dönemin tüm özellikleriyle Bursa’da da kapandığı anlaşılıyor.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]