Bol tepkili ve nefes nefese kongrede Demokrat Parti’nin yeni il başkanı Abdullah Biçen seçildi

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin birleşmesi sonrası DP Bursa İl Başkanlığı görevinden Füsun Yaşar’ın alınıp Ayhan Barışıcı’nın atanmasıyla başlayan yeniden yapılanma süreci bugün Buttim’de yapılan il kongresiyle yeni bir döneme girdi.
Süreç…
Atamalar sonrası tüzük ve siyasi partiler yasasının öngördüğü süre içinde kongre kararı alınmaması nedeniyle, eski il başkanı Füsun Yaşar’ın mahkemeye başvurmasıyla başladı.
Mahkeme olağanüstü kongre kararı verip, bunu gerçekleştirmek üzere kayyum atadı. Kayyum heyeti de çalışmalarını tamamladı ve bunun sonucunda mahkeme kararıyla olağanüstü kongre bugün yapıldı.
Kongrede üç aday yarıştı.
Adaylardan Abdullah Biçen katılan delegelerden 136 oy alarak DP’nin yeni il başkanı olurken, Ersel Oytun nefes nefese geçen kongrede 116 oyda kaldı. Diğer aday Mehmet Hamaloğlu ise 33 oy alabildi.
Böylece…
DP Bursa’da Abdullah Biçen dönemi başladı.
Daha doğrusu…
DP delegeleri; 1983’te İl Yönetim Kurulu üyeliği yapan, o süreçte Merkez İlçe Başkanlığı için adı geçen, sonrasında İl Genel Meclisi ve bu kapsamda İl Daimi Encümeni üyeliği yapan, bir ara Hüsamettin Cindoruk ile birlikte DYP’den ayrılıp Demokrat Türkiye Partisi’nin kuruluşunda Bursa İl Başkanı olarak görev üstlenen, 2002’den buyana da DYP/DP üyesi olarak siyaseti sürdüren Abdullah Biçen’i seçtiler.
Abdullah Biçen’in kongreden onay alan İl Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:
Erol Kılıkçıer, Adnan Tosun, Kemal Gemlik, Nevzat Kocakurt, Berkun Çiftliklioğlu, Salih Tetikcan, Yalçın Özyıldız, Hakkı Üçüncü, İbrahim Akıt, Tuğrul Karasarlıoğlu, Fatoş Öztürk, Ahad Sözeri, Ömer Kızılkaya, Gürhan Acar, Ender Karaelli, Tekin Poyrazlar, Cuma Cevizci, Yalçın Yıldırım, Hasan Acar, Seyfi Yılmaz, Fatih Serbest, Nejla Kaya, Salim Kaplan, Asutay Güleç, Yusuf Öz, Mehmet Ceylan, Levent Özeren, İsmail Uysal.
Listede…
İl Haysiyet Divanı adayları şu şekilde yer alıyor:
Rıfat Şahin, Nusret Haydari, Huriye Şen, Necdet Makar, Talat Aslan, Ahmet Dalman, Nazım Sultansu, İsmail Zeybek, Erol Karabayır, Hasan Umur, İsmail Öz.