SHP, Yeni Sol ve Alevi Bektaşi Federasyonu ile birleşip adını EDP olarak değiştirdi, yönetimini de belirledi

Siyaset tarihimizde iki ayrı SHP var. Erdal İnönü liderliğindeki Sodep ile rahmetli Aydın Güven Gürkan’ın son genel başkanı olduğu Halkçı Parti’nin birleşmesiyle oluşan Sosyaldemokrat Halkçı Parti siyasetimizdeki ilk SHP oldu.
Sonrasında…
Bu SHP’nin Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşmesinden sonra liderlik yarışını Deniz Baykal’a kaptıran Murat Karayalçın önderliğinde ikinci SHP kuruldu.
Ancak…
Siyaset tarihimizdeki ilk SHP’nin açık adı Sosyaldemokrat Halkçı Parti iken, Karayalçın’ın kurduğu ikinci SHP’nin açık adı Sosyaldemokrat Halk Partisi oldu.
İşte…
Hüseyin Ergün’ün son genel başkanı olduğu ikinci SHP kamuoyunun pek dikkatini çekmeyecek şekilde, sessiz-sedasız kurultay yaptı.
Üstelik…
O kurultayda, partileşme çalışması yapan Yeni Sol hareketi ve Alevi Bektaşi Federasyonu adına hareket eden siyasi bir grupla birleşti.
Birleşince de…
Ortaya çıkan üçlü yapının benimsenebilmesi için, SHP adı, kısa adı EDP olan Eşitlik ve Demokrasi Partisi adıyla değiştirildi.
Dahası…
Yeni parti EDP’nin Bursa İl Başkanı olarak Fecri Şengür görev üstlendi. Yönetimde Atilla Gülgeç il sekreteri, Adil Öztürk il saymanı olarak görev alırken Ahmet Okumuş, Ahmet Orhan, Deniz İçer, Gülsüm Işıldar, Himmet Ersoy, Kadir Gedik, Meral Yalnızca, Muzaffer Yazıcı, Müslüm Bayakır, Necla Türemen, Şenol Gül, Yüksel Akgün de il yönetim kurulunu oluşturdular.