Özal’ın ölümünün 17. yılında, Demokrat Parti çatısı altından çok özel bir değerlendirme

İktidar günlerinde ger yaptığı olay olan bir siyasetçiydi… Sevenleri de çoktu, tepki gösterip kızanları da. En çok alkış alan ve en çok eleştirilen siyasetçiler sıralamasının da başında yer alıyordu.
Ama…
Anavatan Partisi’nin kurucusu, eski başbakan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal bugünkü siyasetçilerin hiçbirinde olmayan hoşgörü abidesi gibi bir siyasetçi ve devlet adamıydı.
Türkiye’ye kazandırdıklarını, yaşarken en amansız karşıtı olanlar bile bugün övgüyle anlatıyorlar.
İşte…
Türkiye’nin son döneminde modernleşme hamleleriyle damgasını vuran Turgut Özal’ın bugün 17. ölüm yıldönümü.
Bu nedenle…
Özal’ın kurucusu olduğu Anavatan Partisi’nde siyasete başlayan ve birleşme sonrası Demokrat Parti’de Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen Salim Dere’den bir mesaj aldık.
Dere, bize gönderdiği mesajında öyle güzel değerlendirmeler yapmış ki, aynen yayınlamaya karar verdik.
İşte…
DP İl Başkan Yardımcısı Salim Dere’nin kaleminden Turgut Özal ve onsuz geçen yıllar:
17 Nisan 2010 Cumartesi günü rahmetli Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü. Aradan tamı tamına 17 yıl geçmiş.
Bu yıl ilk defa Anavatan Partisi’nin olmadığı bir yıl olarak Özal’ı anacağız.
Biraz buruk olacak elbette, fakat ülke menfaatleri düşünülerek yapılmış olan ve bizler de bu yapıya katkı koymaya çalışan fertler olarak bu yıl Demokrat Parti çatısı altında Demokratlar olarak rahmetli Turgut Özal’ı anacağız.
Kendisi de belki yaşasaydı böyle olması gerektiğini söyleyebilirdi. Aynı düşünceyi paylaşan ve kökenleri aynı olan iki partinin birleşerek artık ülkenin bu durumundan ötürü güçbirliğine gitmesini isterdi.
Nitekim öyle de oldu.
Özal Türkiye’de farklı bir vizyon oluşturmuş, yeniliğin önünü açarak ‘Artık zaman çağa ayak uydurmaktır’ diyerek büyük atılımların öncüsü olmuş ve ülkemize yeniliği kazandırmıştır.
Türkiye’de ve dünyada çağa ayak uydurmanın yeniliğin nasıl olması gerektiğini gösterirken, ‘Yapılan her şey milletimin eseridir’ diyerek imzasını atmıştır.
Şimdiki siyaset erbapları Özal’ı örnek almaya çalışsalar da onun gibi olamayacaklarını, onun yaptıklarını yapamayacaklarını bildiklerinden, kendi vizyonlarını ortaya koyamadıkları için ‘Özal vizyonu’ diyerek ortaya atılıyorlar.
Ne yazıktır ki bir daha onun gibi bir lider, başbakan ve cumhurbaşkanı gelmedi sanırım gelmeyecek de. Onun gibi olmaya çalışsalar da olamayacaklar.
Rahmetli Turgut Özal’ ı 17. yılında rahmetle anıyoruz. Bundan sonra Demokrat Parti çatısı altında rahmetli Turgut Özal ve rahmetli Celal Bayar vizyon ve misyonları ile devam edecektir.